Featured

Alles over 'The Drop'

De laatste film van wijlen James Gandolfini.

door Jim Pedd op 27.10.2014 om 20:19 in Featured
Komende donderdag komt de film The Drop uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze nieuwe rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 30 oktober in première.

The Drop


Duur: 106 minutenGenre Drama, MisdaadBudget: 12,6 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieMichaël R. RoskamScenario Dennis LehaneTom Hardy BobNoomi Rapace NadiaJames Gandolfini Cousin MarvMathias Schoenaerts Eric DeedsJohn Ortiz Detective Torrez
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis
De eenzame barkeeper Bob Saginowki (Hardy) sluist geld weg voor de onderwereld van Brooklyn. Onder druk van zijn werkgever, en tevens neef, Marv (Gandolfini) raakt Bob betrokken bij een compleet mislukte roofoverval. Hij wordt het middelpunt van een diepgaand onderzoek in de buurt waarin vrienden, families en vijanden samenwerken om wat te verdienen, koste wat het kost.

Laatste film James Gandolfini

Acteur James Gandolfini speelt een hoofdrol in deze film. Hij overleed op 19 juni 2013, op 51-jarige leeftijd tijdens een vakantie in Rome, Italië. Zijn 13-jarige zoon Michael vond hem buiten bewustzijn op de badkamer van het hotel waar ze verbleven en belde de receptie van het hotel. Die belden op hun beurt een ambulance en nog geen uur nadat zijn zoon hem gevonden had, werd de acteur dood verklaard. Hij overleed aan een hartaanval.

Voordat hij overleed, had Gandolfini nog twee films afgerond: Enough Said en The Drop. Die eerste kwam al in januari uit in de bioscopen en werd positief ontvangen. Onze eigen recensent Kaj van Zoelen gaf de film in zijn recensie vier sterren. Het is, schrijft hij, "een fijne, intelligente film geworden."

Eerste reacties

Die recensie blijkt indicatief voor de reacties van de filmpers op The Drop, waarin Gandolfini voor het laatst te zien zal zijn. De website Rotten Tomatoes telde voor The Drop 120 recensies. Daarvan waren er 106 positief en 14 negatief, en dus krijgt de film een percentage van 88 procent. De film is daarmee dus certified fresh. De consensus: "Er is geen tekort aan misdaaddrama's met soortgelijke thema's, maar The Drop weet boven de rest uit te steken, dankzij een slim geschreven scenario en een sterke cast."

Box office prestaties

The Drop ging in de Verenigde Staten op 809 schermen in première. Daar verdiende de film in totaal een solide 4,1 miljoen dollar, waarschijnlijk deels dankzij het feit dat de film de laatste is met James Gandolfini erin. Na een week heeft de film al 10,6 miljoen dollar opgebracht. In andere landen waar deze al in première ging (België, Singapore en Spanje) verdiende film verder 1,4 miljoen dollar.

Goed vergelijkingsmateriaal om een indicatie te geven van wat we in Nederland verwachten, vinden we in Anton Corbijns A Most Wanted Man. Die film bevatte de laatste hoofdrol voor Philip Seymour Hoffman en verdiende in Nederland in totaal 836.270 euro. We verwachten dat The Drop ongeveer evenveel zal opleveren.

Trivia

Oorspronkelijk zou de titel Animal Rescue worden, naar het korte verhaal van Dennis Lehane waar de film op gebaseerd is. De eerste Engelstalige film van regisseur Michaël Roskam. De laatste film van wijlen James Gandolfini.

•


•

•
6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Zeker een goede film, aanradertje.

ridjieddo

Avatar

Is het vergelijkbaar met The Town?

Porter

Avatar

Het boek the drop gelezen, vond het erg goed. Beetje apart wel, het boek was gemaakt van het filmscript wat weer afgeleid was van het korte verhaal animal rescue.
Kijk hier naar uit, weer een topprestatie van Hardy verwacht ik.

Olrik

Avatar

Uitstekende film!
Beslist een aanrader!

MovieWanker

Avatar

Kan niet wachten om James nog één keer te zien schitteren!

YOLO

Avatar

Eerst ga ik Rundskop nog kijken, voordat ik The Drop ga zien. Kijken wat Roskam mij te bieden heeft.

NieuwsFilm