6,4 details

  • Drama
  • Bulgarije
  • Zweden
  • Nederland
Bulgarije

Den Haag, het internationaal gerechtshof. Twee ambitieuze advocaten staan tegenover elkaar in het proces tegen Milorad Krstic, die beschuldigd wordt van het plegen van oorlogsmisdaden in de Bosnische oorlog. Verdediger Mikhail Finn is ervan overtuigd dat zijn cliënt onschuldig is, terwijl Catherine Lagrange denkt dat hij schuldig is. Het resultaat hangt af van een jonge soldaat..

Regie
Iglika Triffonova
Cast
Frank Lammers, Sanne Vogel, Krijn ter Braak, Betty Schuurman, Romane Bohringer, Marcel Faber, Samuel Fröler, Izudin Bajrovic, Erwin Bozzolini, Nermina Lukac, Miodrag Stojanovic, Labina Mitevska, Adnan Omerovic, Ovanes Torosian, Krassimir Dokov, Richard Sseruwagi, Suzanna Santrac, Igor Skvarica, Patrik Karlson, Nikolina Baskarat, Enver Hasic.
Release NL
07.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Iglika Triffonova | Cast: Samuel Fröler (Mikhail Finn), Romane Bohringer (Catherine Lagrage), Ovanes Torosian (Deyan), Krassimir Dokov (Milorad Krstic), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2015

Deze zomer is het precies twintig jaar geleden dat Srebrenica werd aangevallen door Bosnisch-Servische troepen. Met duizenden moslims die werden vermoord, wordt het nog altijd als de grootste Europese genocide sinds de Tweede Wereldoorlog gezien. Gerechtigheid moest er komen. En die kwam er in de vorm van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Het rechtbankdrama The Prosecutor the Defender the Father and His Son laat echter zien dat er achter zo'n koele terechtstelling mensen zitten die ieder met eigen twijfels rondlopen.

Het lijkt zo'n duidelijk uitgemaakte zaak: Milorad Krstić (een verzonnen personage, niet te verwarren met Radislav Krstic) is een brute oorlogsmisdadiger die de hoogst mogelijke straf verdient. Openbaar aanklager Catherine Lagrange heeft haar tanden in de zaak gezet, maar stuit op flinke tegenstand van de verdedigende partij. De Zweedse advocaat Mikhail Finn mag de gebeurtenissen in Bosnië dan net zo verschrikkelijk vinden als ieder ander, hij gelooft heilig in het juridisch systeem en weet ieder argument van Lagrange een draai te geven in het voordeel van Krstić. Totdat Lagrange haar laatste getuige oproept. De jongen, die uiterst zakelijk Getuige K109 wordt genoemd, beweert dat hij door de troepen van Krstić is geronseld en kan bevestigen dat hij de opdracht kreeg om massa's onschuldige en beschermde burgers te vermoorden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Prosecutor the Defender the Father and His Son Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Prosecutor the Defender the Father and His Son

acties