Shaun the Sheep Movie

Shaun the Sheep Movie (2015)

Small ship. Big movie.

Reviews (1)

Roeltje

Avatar

Zodra ik hoorde dat er een film uitkwam over dit schaapje wist ik dat ik er naar de bios heen moest. En Aardman Animations bewijst maar weer eens hóe ontzettend goed ze zijn. Na deze film twijfel ik zelfs of Wallace and Gromit eigenlijk echt nog wel leuker is dan Shaun the Sheep.
Ten eerste zijn er zo ontzettend veel hilarische vondsten dat je ogen en bewustzijn te kort komt. Vooral de eerste helft zit echt vol met grappen en verwijzingen, zonder dat het ooit flauw word. In de tweede helft wil de film logischerwijs wat ruimte maken voor wat tragere momenten en emoties. Dat werd ook perfect gebracht. Knap hoe simpele kleipoppetjes zo hartverwarmend kunnen zijn.
De recensie snijd aan dat het allemaal wat fragmentarisch aanvoelt, daar heb ik zeker geen last van. Er zit (in tegenstelling tot de recente Spongebob film) een duidelijke verhaallijn in, die overigens wel dient voor de overmaat aan grappen. Dat is niet erg. De finale is qua opzet simpel, maar doet ook weer een leuke verwijzing naar alle eindes van Aardman. Deze film is alvast één van de beste films van 2015 tot nu toe! Hilarisch en hartverwarmend zijn de twee woorden die deze film omschrijven!

9/10