Shaun the Sheep Movie (2015)

Small ship. Big movie.

Een ganse bioscoopfilm rondom het sympathieke en brutale schaap Shaun is wellicht wat te veel van het goede, maar de humor en vakwerk zijn weer ouderwets Aardman.
play

7,6 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
85 Min Verenigd Koninkrijk

Als Shaun besluit de dag vrij te nemen en plezier te maken, krijgt hij meer actie dan hij had voorzien. Een vergissing met de Boer, een caravan en een zeer steile heuvel leidt ze allemaal naar de Grote Stad. Het is nu aan Shaun en de kudde om iedereen veilig terug naar huis te brengen.

Regie
Mark Burton
Richard Goleszowski
Cast
Omid Djalili, Andy Nyman, John Sparkes, Justin Fletcher, Emma Tate, Simon Greenall, Sean Connolly, Richard Webber, Kate Harbour, Sophie Laughton, Nia Medi James, Jack Paulson, Tim Hands, Dhimant Vyas, Henry Burton.
Opbrengst
$ 59.700.000
Release
05.08.2015
Release NL
25.03.2015
Release DVD
04.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Burton en Richard Starzak | Cast (stemmen): Justin Fletcher (Shaun/Timmy), John Sparks (Bitzer / boer), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2015

De koddige schaapjes met de scheve bekkies van de Mossy Bottom-boerderij ergens in het noorden van Engeland maakten voor het eerst hun opwachting in een kortfilm van de befaamde Wallace & Gromit, het Oscarwinnende A Close Shave. Shaun en zijn vriendjes werden zo populair dat ze hun eigen serie mochten volblaten. Van Shaun the Sheep, dat draait om de brutale en vooral hele nieuwsgierige titelfiguur, zijn inmiddels al honderddertig afleveringen gemaakt. De filmpjes hebben een lengte van zo'n zeven minuten, zijn vrijwel zonder dialoog en draaien om de groep schapen die zich het liefst met ontsnappen (van de boerderij en de sleur) en menselijke snufjes bezighouden. Voor zeven minuten werkt dit heel aanstekelijk, maar kan het pientere schaap ook een hele bioscoopfilm vullen?

Het antwoord op deze vraag moet jammer genoeg negatief beantwoord worden. De nieuwste productie van de Aardman Studio gaat voortvarend van start. Met veel vaart en slapstickhumor worden zelfs de nieuwkomers moeiteloos in de hilarische belevingswereld van Shaun en zijn vriendjes gezogen. Shaun is de pienterste van het stel en heeft een ongekende interesse in menselijke snufjes. Hij drijft schaapshond Bitzer geregeld tot waanzin, maar ze zijn eensgezind als het gaat om het welzijn van de kudde en het misleiden van de boer die het hele zootje bestiert. Shaun is zoals gewoonlijk wel weer eens toe aan wat verandering en besluit lekker vakantie te gaan houden. De grote stad lijkt hem wel wat, maar eenmaal ontsnapt uit de wei verloopt de reis niet zonder slag of stoot. Zijn avontuur gaat dan ook gepaard met veel oponthoud en kattenkwaad.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Shaun the Sheep Movie Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Shaun the Sheep Movie

acties