Alles over 'Shaun the Sheep Movie'

Nieuwste animatiefilm van Aardman Studios.

Komende donderdag komt de film Shaun the Sheep Movie uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 25 maart in première.

Shaun the Sheep Movie


Duur: 85 minutenGenre Animatie, Avontuur, FamilieBudget: onbekend
...
...
...

Cast & Crew:
RegieRichard Starzack, Mark BurtonScenario Richard Starzack, Mark BurtonJustin Fletcher Shaun / TimmyJohn Sparkes The Farmer / BitzerOmid Djalili TrumperRichard Webber ShirleyKate Harbour Timmy's Mum / Meryl
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Shauns kattenkwaad zorgt er dit keer voor dat de boer wordt weggevoerd van de boerderij. Shaun en Bitzer moeten samen met de kudde de grote stad trotseren om hem te redden. Het begin van een episch avontuur voor het grote scherm.

De franchise

Shaun het Schaap maakte zijn eerste optreden in de Oscarwinnende korte Wallace & Gromit-film A Close Shave (1995). Later was hij nog in andere Wallace & Gromit gerelateerde korte films en series te zien, maar in maart 2007 kreeg hij voor het eerst een eigen serie.

Deze serie werd in maar liefst 180 landen uitgezonden en zit ondertussen in zijn vierde seizoen. In totaal zijn er tot dusverre 130 afleveringen gemaakt, elk van zo'n zeven minuten lang. Sinds 2011 werkt de BBC samen met Aardman aan dit eerste feature lengte avontuur van het beroemde schaap. Toch werd dit project pas in april 2013 aangekondigd. De productie ging officieel in januari 2014 van start onder leiding van regisseurs Richard Starzack en Mark Burton.

Eerste reacties

De film doet het ontzettend goed bij recensenten, iets wat wel blijkt uit de huidige score op RottenTomatoes. Daar zijn tot nu toe 27 recensies geteld, waarvan er geen enkele negatief was. Een consensus is er helaas nog niet, maar een blik op de recensies maakt duidelijk dat de kenmerkende humor van Aardman weer volop aanwezig is.

Box office prestaties

Internationaal ging de animatiefilm al in vijf landen in première. Vooral in het Verenigd Koninkrijk en Italië haalde de film veel op. 18,7 miljoen dollar werd er bijvoorbeeld opgehaald in het Verenigd Koninkrijk, waar de film iets meer dan anderhalve maand geleden in première ging. In Italië werd er 2,3 miljoen dollar verdiend. Verder ging de film nog in Finland, Zuid-Afrika en de Verenigde Arabische Emiraten in première, waar zo'n 1,1 miljoen dollar verdiend werd.

Trivia

De ontwerpen van de personages zijn gebaseerd op de oorspronkelijke serie. Geheel toevallig komt Shaun the Sheen Movie uit in het Chinese jaar van het schaap. Er zit helemaal geen dialoog in de film, afgezien van dierengeluiden.

•

•

•




NieuwsFilm

meest populair