If I Stay (2014)

Live for Love

Tienerboekverfilming over een getalenteerd meisje dat nog een heel leven voor zich heeft, maar na een auto-ongeluk moet vechten voor haar leven.
play

5,7 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Het drama 'If I Stay' gaat over de 17-jarig Mia (Moretz) die in een coma raakt na een zwaar auto-ongeluk. Tijdens de coma beleeft ze een zogenaamde uittreding. In de korte periode na het tragische ongeluk moet Mia een onmogelijke keuze maken.

Regie
R.J. Cutler
Cast
Chloë Grace Moretz, Stacy Keach, Mireille Enos, Liana Liberato, Lauren Lee Smith, Aisha Hinds, Joshua Leonard, Jamie Blackley, Chelah Horsdal, Gabrielle Rose, Jakob Davies, John Emmet Tracy, Adam Solomonian, Gabrielle Cerys Haslett, Ali Milner, Willa Milner.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 75.400.000
Release
22.08.2014
Release NL
18.09.2014
Release DVD
13.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: R. J. Cutler | Cast: Chloë Grace Moretz (Mia Hall), Mireille Enos (Kat), Jamie Blackley (Adam), Joshua Leonard (Denny), Liana Liberato (Kim), Stacy Keach (opa), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

Mia Hall is zo’n ontzettend gelukte tiener aan wie je eigenlijk een enorme hekel zou moeten hebben, ware het niet dat ze een ongekende charme heeft en een ontwapenende indruk maakt. Ze is het eerste kind van twee voormalige rockers die nog een beetje in hun jeugd zijn blijven steken. Het gezin Hall is er misschien niet één uit de postordercatalogi, maar desondanks heerst er volop harmonie. Mia is een begenadigd celliste die een plekje probeert te scoren aan het fameuze Juilliard in New York. En dan is er ook nog de knapste jongen van de school die met het meiske op date wil. Al deze vreugde schreeuwt er haast om om flink verknald te worden. Dat gebeurt dan ook. Het noodlot slaat toe als de Halls tijdens een autoritje een fatale botsing beleven.

Het is aanvankelijk een verademing dat het conflict in R. J. Cutlers verfilming van de bestseller If I Stay van Gayle Forman nu eens niet schuilt gaat in een getroebleerde gezinssituatie. Lange tijd verkeert Mia tussen leven en dood. Ze aanschouwt de gevolgen van het ongeluk en reist met de ambulance af naar het ziekenhuis waar haar gezinsleden en zijzelf in de kreuk liggen en vechten voor hun levens. Het is niet zozeer dat Mia niet kan aanvaarden dat ze wellicht al naar de andere wereld is vertrokken, het gaat er nu juist om of het muzikale meisje de kracht kan vinden om het leven te omarmen. Tegelijkertijd laat Cutler ons zien hoe hard Mia daar mee bezig was. De inschrijving en audities voor de muziekschool. De kalverliefde met Adam, die net als Mia’s vader in een rockband speelde. Cutler zet de twee verhaallijnen tegen elkaar af. Maar het contrast tussen hoop en wanhoop, verleden, heden en toekomst wil maar niet echt aanslaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

If I Stay Nieuwsberichten