Jessabelle (2014)

The dead are back for life

Jessie zit na een ongeluk vast in een rolstoel, wat ontsnappen aan enge geesten lastig maakt.
play

4,9 details

  • 90 Min
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
90 Min Verenigde Staten

Nadat ze haar verloofde is verloren door een ernstig auto-ongeluk, probeert Jessabelle van de schok te herstellen in het landhuis van haar vader uit Louisiana. Daar ontdekt ze dat ze over een gave beschikt die ze geërfd heeft van haar moeder, en dat een angstaanjagende entiteit het op haar gemunt heeft.

Alt titel
Ghosts
Regie
Kevin Greutert
Cast
Mark Webber, Ana de la Reguera, David Andrews, Sarah Snook, Chris Ellis, Jason Davis, Joelle Carter, Amber Stevens, Larisa Oleynik, Brian Hallisay, Fran Bennett, Lucius Baston, Barbara Weetman, Vaughn Wilson, Paul Garrett.
Release
29.08.2014
Release NL
27.11.2014
Release DVD
24.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Kevin Greutert | Cast: Sarah Snook (Jessie), Mark Webber (Preston), Joelle Carter (Kate), David Andrews (Leon), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

Jessie zou een mooie toekomst tegemoet gaan, maar dat loopt anders in de openingsscène van Jessabelle. Wanneer ze vertrekt om in een nieuw huis een gezin te stichten, raakt ze betrokken bij een zwaar auto-ongeluk waarbij haar vriend en haar ongeboren baby sterven. Om te revalideren trekt de twintiger bij haar vader in, die ze al van kleins af aan niet meer gezien heeft. Daar aangekomen blijkt al snel dat het er niet pluis is.

En zo start de zoveelste horror in korte tijd die we eigenlijk zo snel mogelijk weer willen vergeten. Deze keer is het niet alleen het gebrek aan spanning en originaliteit dat de film nekt, zoals bijvoorbeeld in het recente Ouija, maar ook de storend warrige manier van vertellen. De poging van regisseur Kevin Greutert (die verantwoordelijk mag worden gehouden voor de laatste twee Saw)-films) om een mysterieuze sfeer op te roepen, komt neer op het voeren van kleine stukjes informatie die een voor een de logica tarten.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Jessabelle Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jessabelle

acties