Blu-Ray Review: Jessabelle

Van de producent van onder meer Insidious, Sinister, Paranormal Activity, The Purge, Ouija en The Lazarus Effect.


Regie: Kevin Greutert | Cast: Sarah Snook (Jessie), Mark Webber (Preston), Joelle Carter (Kate), David Andrews (Leon), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Bioscooprelease: 27 november 2014 | FilmTotaal recensie: Jessabelle

Op de poster en de cover van de Blu-Ray uitgave van de film Jessabelle staat de tekst "From the producers of Insidious and Sinister". Als je van deze films houdt, dan ben je waarschijnlijk al snel over de streep getrokken. Helaas blijkt de psychologische horrorfilm van producent Jason Blum, ook de man achter titels als Paranormal Activity, The Purge, Ouija en The Lazarus Effect, een zwak aftreksel die alleen enige indruk maakt via de trailer en poster én bijhorende marketingtrucjes.

Waar Blums andere titels grootse bioscoopreleases krijgen, belandde Jessabelle is slechts een handjevol landen in de filmtheaters, waaronder in Nederland. Opvallend genoeg werd in Nederland circa 10 procent van de totale omzet van $1,6 miljoen binnengehaald. Dit ondanks een zeer mager ontvangst. Onlangs bracht Dutch FilmWorks de film uit op Blu-Ray.

Synopsis

Na een heftig auto ongeluk, waarna ze haar beide benen niet meer kan gebruiken, keert Jessie noodgedwongen met haar vader terug naar haar ouderlijk huis in Louisiana. Ze hoopt hier rust te vinden en zo goed mogelijk te herstellen. In plaats daarvan vindt ze een aantal oude tapes, waarop duidelijk wordt dat ze een gave geërfd heeft van haar overleden moeder. Ze wordt op een mysterieuze manier geconfronteerd met haar verleden en krijgt te maken met een kwaadaardige geest. En deze is vastbesloten Jessie niet te laten ontsnappen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Jessabelle flink "rotten" met 24 procent. De IMDb noteert een 5,4 bij ruim tienduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de horrorfilm met een iets lagere 5,0 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers kwam tot 1,5 ster naar aanleiding van zijn recensie.

Box Office

Het productiebudget van Jessabelle is onbekend en er is slechts een beperkte bioscooprelease geweest. Wereldwijd kwam de teller uit op een bedenkelijke $1,6 miljoen. De helft hiervan werd opgehaald in Rusland en in Nederland scoorde de film anderhalve ton in dollars.


Blu-Ray: Jessabelle | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: maart 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8715664112724 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Jessabelle zitten vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor de enige filmposter.

Beeld & geluid

Met een beeldvullende verhouding (1.78 : 1) laat de film een redelijke indruk achter vooral via de prima kleuren, die veelal natuurlijk overkomen. Ook de scherpte is ruimschoots voldoende. Ook redelijk is de zwartwaarde, maar helaas gaan details teveel verloren in de meer donkere scènes. Standaard is de DTS-HD track. Met de nodige surround effects weet de track de horrorfilm een boost te geven. Al met al toch wat basic op dit punt.

Extra's

Mede door het beperkte succes heeft Dutch FilmWorks er waarschijnlijk voor gekozen om geen extra's toe te voegen aan de schijf. Er is zelfs geen hoofdmenu of pop-up menu aanwezig.

Duidelijk niet de beste in het uitgemolken genre; op een karige Blu-Ray uitgave

Ondanks dat de insteek van de film best een aardig uitgangspunt is, weet Jessabele niet te overtuigen. Uiteraard heeft de film wat schrikeffecten en wordt het verhaal op een gebruikelijke wijze behandeld, maar helaas blijkt dit niet voldoende om aan te sluiten op de eerdere successen van producent Jason Blum. De Blu-Ray uitgave stelt net zo teleur als de film, aangezien er geen extra's zijn en het beeld ook niet bepaald onderscheidend is. Hieronder een clip uit Jessabelle:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair