6,4 details

  • 107 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Oorlog
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
  • Canada
  • België
107 Min Verenigd Koninkrijk

Tijdens de eerste jaren van de Duitse bezetting ontstaat er een liefde tussen Lucile Angellier, een Frans meisje, en Bruno von Falk, een Duitse soldaat.

Regie
Saul Dibb
Cast
Margot Robbie, Kristin Scott Thomas, Michelle Williams, Alexandra Maria Lara, Ruth Wilson, Sam Riley, Eric Godon, Diana Kent, Deborah Findlay, Clare Holman, Bernice Stegers, Simon Dutton, Themis Pauwels, Vincent Doms, Nicolas Chagrin.
Release
05.11.2014
Release NL
26.03.2015
Release DVD
28.07.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Saul Dibb | Cast: Michelle Williams (Lucile Angellier), Matthias Schoenaerts (Bruno von Falk), Kristin Scott Thomas (Madame Angellier), Sam Riley (Benoit), Margot Robbie (Celine), Ruth Wilson (Madeleine), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2014

Verhalen over de Tweede Wereldoorlog zijn er in ontelbare soorten en maten. Of het nou gaat om fictieve personages of de overlevering van ware gebeurtenissen, schrijvers en filmmakers putten vandaag de dag nog altijd inspiratie uit de geschiedenis. Om ons te ontroeren, aan het denken te zetten of simpelweg opdat we de inktzwarte bladzijde uit het verleden nimmer zullen vergeten. Ook het verhaal achter de Franse roman Suite Française van Irène Némirovsky is even tragisch als bijzonder. Nemirovsky baseerde haar boek op twee handgeschreven novelles die bedoeld waren als eerste delen van een grootschalig epos over liefde en oorlog, maar de schrijfster kreeg nooit de kans die reeks te voltooien toen zij een vroege dood stierf. Pas een halve eeuw later werd het boek postuum uitgebracht door Némirovsky’s dochter en alsnog een bestseller. Zodoende kon ook een verfilming niet lang uitblijven.

Om voor de filmversie ook het niet-Franstalige publiek naar de bioscopen te krijgen, werd dan ook de Britse regisseur Saul Dibb en een grotendeels Engels sprekende cast aangetrokken. Buiten de titel en plaats van handeling blijft zodoende maar weinig over wat echt Frans is. Voor wie veel waarde hecht aan authenticiteit is dat aanvankelijk misschien even een grote horde om te nemen, maar met de fraaie aankleding en overtuigende acteerprestaties is dat probleem al snel vergeten. Na zijn vorige film The Duchess toont Dibb namelijk opnieuw aan prima uit de voeten te kunnen met een historisch drama, wat nog eens extra onderstreept wordt door de zorgvuldig opgebouwde sets en de elegante klassieke soundtrack.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Suite Française Nieuwsberichten

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Film viel mij bijzonder mee. Goede en mooi aangeklede film die op momenten zeker tot nadenken stemt......."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Suite Française

acties