The Reunion

The Reunion (2013)

Film over pesten waarin de scheidslijn tussen fictie en non-fictie extreem vervaagt.
play

6,6 details

  • 88 Min
  • Drama
  • Zweden
88 Min Zweden

Twintig jaar nadat ze geslaagd zijn van school, organiseren oud-leerlingen van een school in Stockholm een reünie. De tafel is gedekt, de glazen zijn vol en de sfeer is perfect als de eerste gasten langzaam binnen druppelen. Echter, als Anna Odell opstaat, ontwikkelt de reünie zich in een heel andere richting dan verwacht. Want in tegenstelling tot de andere aanwezigen zijn de herinneringen van Anna aan de schooltijd niet alleen die van leuke schoolreisjes en knisperende kampvuren. Anna werd tijdens hun schooltijd gepest en belachelijk gemaakt. Dat waren negen jaar van haar leven. Dit is zij ook na twintig jaar nog niet vergeten.

Alt titel
Återträffen
Regie
Anna Odell
Cast
Sanna Krepper, Per Fenger-Krog, Malin Vulcano, Sandra Andreis, Kamila Benhamza, Anders Berg, Jimmy Carlberg, Erik Ehn, Niklas Engdahl, Jimmy Forsén, Robert Fransson, Sara Karlsdotter, Andreas Kundler, Fredrik Meyer, Lena Mossegård.
Release
15.11.2013
Release NL
10.07.2014
Release DVD
02.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Anna Odell | Cast: Anna Odell (Anna), Anders Berg (Anders), Robert Fransson (Robban), Sandra Andreis (Louise), Rikard Svensson (Rikard) | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2013

Wanneer de zwaar gepeste Anna Odell de reünie van haar oude klas bezoekt, gaat ze daar met hele andere intenties naartoe dan de rest van haar klasgenoten. Wat een gezellig avondje nostalgie moest worden, wordt abrupt verstoord wanneer Anna tijdens het diner haar speech geeft. Alles wat ze toen niet heeft kunnen zeggen, stort ze in een lange, venijnige tirade over haar voormalige klasgenoten uit. Lichtelijk gechoqueerd en begrijpelijk geagiteerd reageren de klasgenoten op haar boodschap. Maar is dit wel de reactie waarop Anna zat te wachten?

Anna Odell maakte in 2009 naam als controversiële kunstenares nadat haar zelfmoordpoging, direct gevolgd door een opname wegens psychose, opeens een performance bleek. Met deze actie, die tegelijk haar afstudeerproject was, wilde ze de maatschappelijke reacties op psychische problemen in Zweden aan de kaak stellen. Een heftig kunstproject, waarover hevig gediscussieerd is of het wel als kunst bestempeld kan worden. Zoals uit haar handelingen blijkt is Anna Odell een zeldzame vogel. Wellicht dat ze dit als kind ook al uitstraalde, waardoor de maatschappij haar al snel als buitenbeentje behandelde. Iets wat zeker niet goed te praten valt, maar wel een vaststaand gegeven lijkt.

videotrailers & clips