The Light Between Oceans (2016)

Love demands everything

Aan de kust van Australië valt een vuurtorenwachter voor een jonge vrouw. Een bizarre speling van het lot vervult hun kinderwens.
play

6,6 details

  • 133 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Nieuw-Zeeland
  • Verenigd Koninkrijk
133 Min Verenigde Staten

Na vier jaar te hebben doorgebracht aan het Westerse front, keert Tom Sherbourne terug naar Australië en gaat hij aan de slag als beheerder van een vuurtoren op Janus Rock, een halve dag reizen vanaf de kust. Tom neemt zijn jonge, dappere en liefhebbende vrouw Isabel mee naar het afgelegen eiland, waar slechts eens per seizoen een boot voorraden langs brengt. Een aantal jaren en twee miskramen later, hoort Isabel een baby huilen. Het blijkt dat er een boot is aangespoeld, waarop Tom en Isabel een dode man en een levende baby aantreffen. Tom, een man van precisie en moreel besef, wil direct melding doen van de man en de baby. Isabel houdt echter vol dat de baby een 'gift van God' is en besluit de baby tegen Toms wil in te houden. Als de baby, die de naam Lucy krijgt, twee jaar oud is, besluiten Tom en Isabel terug naar het vasteland te verhuizen en worden ze eraan herinnerd dat er ook andere mensen in de wereld zijn. Deze keuze blijkt een grote klap te zijn voor een van de twee.

Regie
Derek Cianfrance
Cast
Michael Fassbender, Alicia Vikander, Rachel Weisz, Bryan Brown, Jack Thompson, Anthony Hayes, Emily Barclay, Garry McDonald, Caren Pistorius, Stephen Ure, Peter McCauley, Benedict Hardie, Leon Ford, Scott Wills, Jane Menelaus, Florence Clery, Elliot & Evangeline Newbery, Thomas Unger, Georgie Jean Gascoigne.
Release
01.09.2016
Release NL
10.11.2016
Release DVD
15.03.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Derek Cianfrance | Cast: Michael Fassbender (Tom Sherbourne), Alicia Vikander (Isabel Graysmark), Rachel Weisz (Hanna Roennfeldt), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2016

Als boeken als warme broodjes over de toonbank gaan, dan kun je er donder op zeggen dat de filmwereld het succes nog eens dunnetjes over wil doen. Met wisselend resultaat. The Light Between Oceans, de debuutroman van de Australische schrijfster M.L. Stedman, is zo'n typisch voorbeeld van een bestseller die het fantastisch zou kunnen doen in de bios. De romantiek druipt ervan af, totdat het broodnodige drama zijn vernietigende werk doet. Met grote namen als Michael Fassbender en Rachel Weisz zou je je er nauwelijks een buil aan kunnen vallen, moet regisseur Derek Cianfrance hebben gedacht. Ook de keuze voor de verfilmer is hoopvol, want Cianfrance maakte eerder het intrigerende The Place Beyond the Pines en het hartverscheurend mooie Blue Valentine, waarin een relatie in wording wordt afgezet tegen het verval ervan. Populair stukgelezen boek, imposante cast en een interessante filmmaker die de klus mag klaren. Dat kan niet meer misgaan. En dat doet het nou juist wel.

De setting is het westen van Australië in het vroege interbellum. Veteraan Tom Sherbourne ziet na het vechten in de Eerste Wereldoorlog een rustig baantje als vuurtorenwachter wel zitten. Hij neemt zijn intrek in een vuurtoren op het klein eilandje Janus. Het zou een tijdelijke betrekking zijn om tot rust te komen, maar Tom krijgt al na een aantal maanden een baan voor drie jaar aangeboden. Na een haastig uitgewerkte romance, begeleid door een zoetsappige, met voice-overs verbeelde brievenwisseling, raakt Tom ook nog eens aan de vrouw. Hij gaat samen met zijn nieuwe echtgenote Isabel op Janus wonen. De twee zijn zielsgelukkig, maar alleen een kindje ontbreekt er nog aan. Isabel krijgt echter twee miskramen en is ten einde raad. Het geluk lijkt het stel weer toe te lachen als een roeiboot aanspoelt met een dode man en zijn dochtertje. Tom en Isabel besluiten de autoriteiten niet in te lichten en het meisje, dat ze Lucy dopen, op te voeden als hun eigen kroost.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The Light Between Oceans Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Light Between Oceans

acties