Eerste afbeelding van boekverfilming 'The Light Between Oceans'

Eerste afbeelding van boekverfilming 'The Light Between Oceans'

Psychologisch drama met Michael Fassbender en Alicia Vikander in de hoofdrollen.

Nadat DreamWorks de filmrechten van M.L. Stedmans roman The Light Between Oceans binnenhaalde, ging regisseur Derek Cianfrance (The Place Beyond the Pines) meteen aan de slag. Hij zal namelijk filmen naar een scenario dat hijzelf schreef, allicht gebaseerd op het historische/psychologische schrijfwerk. De hoofdrollen zijn naar Michael Fassbender en Alicia Vikander gegaan. Rachel Weisz, Caren Pistorius (Slow West) en Benedict Hardie (Hacksaw Ridge) komen ook voorbij.

Ter promotie is er nu een eerste beeltenis onthuld, hieronder te inspecteren. We volgen Tom Sherbourne (Fassbender), die zojuist vier jaar lang gevochten heeft in de Eerste Wereldoorlog en terug naar Australië keert om op het eiland Janus Rock zijn rol als vuurtorenwachter te vervullen. Het is een geïsoleerd eiland waar maar eens per seizoen een boot met voorraden aanmeert. Tom neemt zijn liefhebbende vrouw Isabel (Vikander) mee.

Jaren later, na twee miskramen en één doodgeborene draagt de wind het gehuil van een baby over het land. Er is wederom een boot aangekomen, met daarin een dode man en een levende baby. Via de vuurtoren wil Tom dat doorseinen, maar Isabel ziet de baby als een geschenk van God en haalt haar man over om het kind te houden. Wanneer het meisje, Lucy, twee jaar is gaan ze terug naar het vasteland en krijgen ze te horen dat een vrouw ijverig op zoek is naar haar verloren baby.



Het boek, in Nederland uitgebracht onder de titel Het Licht van de Zee, kwam uit in 2012. De adaptatie is een productie van Reliance Entertainment, Participant Media en Heyday Films. Vooralsnog is een releasedatum onbekend, al is er een goede mogelijkheid dat het drama de volgende lente uitkomt.



NieuwsFilm

meest populair