Het sterke acteerwerk van Juliette Binoche en Kristen Stewart maken enkele vreemde regie- en scenariokeuzes een stuk overkomelijker.
play

7,2 details

  • 51 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Zwitserland
  • Duitsland
51 Min Frankrijk

Maria Enders heeft een succesvolle acteercarrière, maar ziet haar wereld instorten als een jonge actrice een nieuwe interpretatie geeft aan de rol waarmee Enders beroemd werd. Samen met haar assistent trekt Maria zich terug in het Zwitserse Sils Maria.

Regie
Olivier Assayas
Cast
Kristen Stewart, Chloe Moretz, Juliette Binoche, Nora von Waldstätten, Brady Corbet, Lars Eidinger, Joe Flynn, Aljoscha Stadelmann, Hanns Zischler, Angela Winkler, Claire Tran, Ricardia Bramley, Ben Posener, Peter Farkas, Stuart Manashil.
Budget
$ 6.600.000
Opbrengst
$ 1.554.000
Release
20.08.2014
Release NL
11.09.2014
Release DVD
23.12.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Olivier Assayas | Cast: Juliette Binoche (Maria Enders), Kristen Stewart (Valentine), Lars Eidinger (Klaus Diesterweg), Chloë Grace Moretz (Jo-Ann Ellis), Johnny Flynn (Christopher Giles), e.a.| Speelduur: 124 minuten | Jaar: 2014

Hoewel een handvol acteurs de eeuwige jeugd lijkt te hebben, zijn de meesten van hen net zo onderhevig aan veroudering als ieder ander, wat onherroepelijk invloed heeft op de rollen die ze aangeboden krijgen. Aangezien de filmindustrie geregeld in herhaling valt, levert dat soms interessante situaties op. Zo werden in de theaterstukverfilming Sleuth uit 1972 de twee hoofdrollen gespeeld door Michael Caine en Laurence Olivier. Toen men het in 2007 tijd vond voor een nieuwe filmbewerking, was Olivier overleden en had Caine de juiste leeftijd voor diens rol van oudere bedrogen echtgenoot. Voor Caines voormalige rol van jonge dandy werd ditmaal Jude Law opgetrommeld, die toevallig enkele jaren eerder ook al de titelrol had gespeeld in de remake Alfie: een andere rol die Caine ooit vertolkte. Op dergelijke momenten wordt iedereen even geconfronteerd met het onvermijdelijke proces van veroudering. De betrokken acteurs nog wel het meest.

In Clouds of Sils Maria overkomt de populaire actrice Maria Enders iets vergelijkbaars: ze krijgt een van de twee hoofdrollen aangeboden in een nieuwe uitvoering van het toneelstuk waar ze twintig jaar geleden mee doorbrak. Ditmaal echter niet de rol van de jonge aantrekkelijke assistente die haar bazin verleidt, maar die van de gefrustreerde oudere vrouw die zich door de affaire tot zelfmoord laat drijven. Maria staat aanvankelijk afwijzend tegenover het plan, maar besluit de rol uiteindelijk toch te accepteren uit eerbied voor de onlangs overleden schrijver van het originele stuk. Ze waren namelijk goed bevriend en in zekere zin heeft ze haar carrière aan het toneelstuk te danken. Evenmin onbelangrijk is dat de schrijver voor zijn dood werkte aan een vervolg waarin duidelijk zou worden dat de assistente op latere leeftijd steeds meer op haar voormalige bazin is gaan lijken.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Clouds of Sils Maria Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Clouds of Sils Maria

acties