Le meraviglie

Le meraviglie (2014)

Dromerig portret van een Italiaanse plattelandsfamilie.
play

6,9 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Italië
  • Zwitserland
  • Duitsland
110 Min Italië

De twaalfjarige Gelsomina en haar drie zusjes leven in een vreemde, afgezonderde wereld die hun vader ter bescherming om hen heen gecreëerd heeft. Niets zal aan het einde van de zomer echter nog hetzelfde zijn.

Alt titel
The Wonders
Regie
Alice Rohrwacher
Cast
Monica Bellucci, André Hennicke, Sabine Timoteo, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher, Margarete Tiesel, Maria Alexandra Lungu, Agnese Graziani, Luis Huilca, Eva Lea Pace Morrow, Maris Stella Morrow, Carlo Tarmati.
Release
22.05.2014
Release NL
19.03.2015
Release DVD
16.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Alice Rohrwacher | Cast: Maria Alexandra Lungu (Gelsomina), Sam Louwyck (Wolfgang), Alba Rohrwacher (Angelica), Monica Bellucci (Milly), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2014

De titel van Alice Rohrwachers tweede speelfilm laat zich in het Nederlands vertalen naar ‘de wonderen’. Het is aanvankelijk even zoeken hoe die naam van toepassing is op de Italiaanse plattelandsfamilie die centraal staat in Le Meraviglie. Het teruggetrokken leven op de bijenhouderij bestaat voornamelijk uit lange dagen van noeste arbeid. Toch valt er tussen al het harde werken door nog genoeg schoonheid te ontdekken in dit dromerige arthouseportret.

De film speelt zich af in het grensgebied tussen Umbrië en Toscane, maar er wordt voornamelijk gepraat in een mengelmoes van Italiaans, Duits en hier en daar een woordje Frans. De Duitse vader Wolfgang (gespeeld door de Belgische Sam Louwyck) had maar wat graag een zoon gehad, maar moet het stellen met een viertal dochters. Dat weerhoudt hem er niet van om de oudste van het stel de handen uit de mouwen te laten steken, dus gaat de veertienjarige Gelsomina regelmatig mee op pad om de honingraten te verzamelen, bijen te vangen en gewassen te oogsten.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Le meraviglie Nieuwsberichten