Pride

Pride (2014)

Based on the inspirational true story.

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Publieksprijs op het Film Fest Gent ging dit jaar naar deze Britse film en dat is niet zo verwonderlijk. Pride is namelijk een rasechte crowd pleaser.

Pride is gebaseerd op ware feiten en gaat over het verbond tussen jonge holebi's en mijnwerkers uit een dorpje uit Wales tijdens de staking van 1984. Omdat beide groepen nogal onderdrukt worden, besluiten de holebi's hun nieuwe lotgenoten financieel te steunen, maar uiteraard zal niet iedereen dit even graag zien gebeuren.

Zoals wel vaker, trekken de Britten een pak steengoede acteurs open met onder andere Imelda Staunton, Bill Nighy, Dominic West en Paddy Considine. Maar ook de onbekendere garde laat zich opmerken: George MacKay (ook bekend van Sunshine On Leith) bewijst opnieuw een jong talent te zijn voor de toekomst en Andrew Scott is prima in een compleet andere rollen dan zijn Moriarty.

Met een prima soundtrack, een flinke dosis humor en emotie op het juiste moment is deze Pride dus zoals gezegd een topper die je met een goed gevoel terug de bioscoop uitstuurt na twee uur topentertainment. Zeer warm aanbevolen.