How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

Fly on your own. Find your way home.

Reviews (2)

Paulusie

Avatar

Jaren keek ik uit naar deze film, de eerst film stal mijn hart en scoorde een 9. De tweede blaasde me weg en gaf ik een dikke 10. Mijn lievelings films in het genre. Beide films vond ik geweldig. Dus het eindstuk zou wel goed komen.

Het tekenwerk blijft mooi, de stem cast perfect. Waar het tegenvalt is het verhaal. Het blijkt een herhaling van zetten uit het tweede deel. Waar hetbtweede deel ons echt iets nieuws gaf, haalt de nieuwe wereld die hier getoond wordt hetbdaar niet bij.
Ik vroeg me de hele tijd af, gezien de folklore van draken kon je zo veel kanten op. Waarom zo dichtbij blijven en de nieuwe slechterik alleen voorzien van een andere invalshoek. Waarom? Zo verschrikkelijk jammer.

Is de film mislukt, nee, de twee hoofdrol spelers blijven leuk. Heb je plezier tijdens het kijken, ja, best wel. Maar een voldaan gevoel blijft weg.
Zonde als men in een drieluik het juiste niveau niet weet te halen, dat doet afbreuk aan het geheel.

Mr.Movies

Avatar

How to Train Your Dragon 3 is de nieuwste film van de How to Train Your Dragon filmserie. De film is geregisseerd en deels geschreven en geproduceerd door Dean DeBlois, de regisseur van How to Train Your Dragon 2.

In de film wordt Hiccup (stem van Jay Baruchel) met Astrid (stem van America Ferrera) aan zijn zij het dorpshoofd van Berk. Zijn draak Toothless wordt ook de leider over de andere draken van het dorp.
Ondanks hun successen wordt de relatie tussen Hiccup en zijn Toothless op de proef gesteld wanneer ze een andere Night Fury draak spotten. Toothless is blijkbaar niet de enige Night Fury draak. Er is een hele verborgen groep Night Fury draken, die in en verborgen wereld leven.
Hiccup en Toothless moeten deze verborgen wereld nu zien te vinden, voordat de tiran Grimmel (stem van F. Murray Abraham) dit doet, want die kan de verborgen wereld en de Night Fury draken in gevaar brengen. Als ze deze wereld weten te vinden kunnen Hiccup en Toothless wel voor een moeilijke keuze komen te staan.

Met deze film heeft Dean DeBlois weer een mooie animatiefilm gemaakt, die eigenlijk als een goede en mooie afsluiting van de How to Train Your Dragon filmserie dient. Er zullen namelijk geen nieuwe films voor deze serie worden gemaakt. Zo kan het einde van deze film voor zowel de jonge als oude fans van de serie mooi, maar ook wel wat emotioneel overkomen.

Het komedie niveau van deze film is helaas wel wat minder en lijkt meer voor kinderen bedoelt te zijn. In de vorige How to Train Your Dragon films was het komedie niveau beter gericht op zowel oude als jonge kijkers. Dit is best bijzonder, want de personages uit de film zijn nu inmiddels ook ouder en volwassen geworden.

De animatie van de film ziet er ook weer mooi uit. Bij sommige scenes lijken de draken net echt en soms zelfs beter dan andere draken die in andre live-action draken films zijn gebruik, want hier werden deze draken op een mindere manier in beeld gebracht. Bij de draken en de menselijke personages is weer goed op de details gelet. De vlieg scenes maken het deze film ook wel weer waard om in 3D te zien.

Het stem acteerwerk wordt ook weer goed gedaan door de terugkerende cast. Bij de acteurs die de jonge stemmen vanaf het eerste deel inspraken, kun je nu ook wel terug horen dat de acteurs net zoals de personages in de film ouder zijn geworden. De meeste nieuwe acteurs leveren ook goed stem acteerwerk en kommen goed en passend over in de film.