How to Train Your Dragon: The Hidden World

How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

Fly on your own. Find your way home.

De laatste vlucht van Hikkie en Tandloos is helaas niet zo indrukwekkend als we van ze gewend zijn.
play

7,1 details

  • 104 Min
  • Animatie
  • Actie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten

In The Hidden World ontdekt Toothless een vrouwelijke Night Fury (alhoewel ze in tegenstelling tot hemzelf lichtgekleurd is). Hij doet er alles voor om indruk op haar te maken. Ondertussen concentreert Hiccup zich op de zware taak het Viking/Drakenutopia te bewaken. Dat is moeilijk, want al snel komt een levensgevaarlijke gek langs die het op draken voorzien heeft. Ditmaal onthult zich de ware lotsbestemming van zowel de draak als zijn berijder, die nu naar het einde van de Aarde reizen om alles waar ze van zijn gaan houden te beschermen.

Alt titel
Hoe Tem Je Een Draak 3
Regie
Dean DeBlois
Cast
Jay Baruchel, Cate Blanchett, Gerard Butler, Djimon Hounsou, Craig Ferguson, Jonah Hill, America Ferrera, Christopher Mintz-Plasse, Kristen Wiig, T.J. Miller, F. Murray Abraham, Kit Harington, AJ Kane, Ólafur Darri Ólafsson, Justin Rupple, Robin Atkin Downes, Gideon Emery, Kieron Elliott, Julia Emelin.
Release
21.02.2019
Release NL
16.01.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean DeBlois | Cast (stemmen): Jay Baruchel / Patrick Martens (Hiccup / Hikkie), America Ferrara / Terence Schreurs (Astrid), Cate Blanchett / Thekla Reuten (Valka), Kit Harington / Géza Weisz (Eret), F. Murray Abraham / Daniël Boissevain (Grimmel), e.a.| Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2019

Met How to Train Your Dragon 3 komt een einde aan de animatiefilmreeks die alweer negen jaar geleden begon. Na een verrassend goed eerste deel, een waardige opvolger en enkele televisieseries krijgt het verhaal van Hikkie en zijn draak Tandloos een afscheid waarbij zowel de personages als de kijker het niet geheel droog zullen houden. Het spijtige is echter dat dit emotionele hoogtepunt pas in de laatste paar minuten van How to Train Your Dragon 3 komt. De anderhalf uur daarvoor zijn heel wat minder sterk. Slecht is deze slotfilm zeker niet, maar nadat zijn voorgangers de lat zo hoog wisten te leggen, is het moeilijk om dit derde deel niet als een lichte tegenvaller te ervaren.

Dat neemt niet weg dat er nog steeds te genieten valt van alles wat voorheen zo goed werkte: een interessant concept, sympathieke personages en heerlijk creatief vormgegeven draken. Het is echter het verhaal waar de rek een beetje uit is. Dat komt voor een groot deel door de stevige ontwikkelingen van de vorige twee films. Zo wist de pacifistisch ingestelde hoofdpersoon Hikkie in de eerste film zijn oorlogszuchtige vader er met veel moeite van te overtuigen dat hun volk een zinloze strijd uitvocht, waarna het vijf jaar later afspelende tweede deel hier goed op doorpakte door te tonen hoe sindsdien de hele volksaard was veranderd. Lastig om daar nog overheen te gaan.

alle artikelen (10)

How to Train Your Dragon: The Hidden World Nieuwsberichten