Eerste recensies 'How to Train Your Dragon: The Hidden World'!

Eerste recensies 'How to Train Your Dragon: The Hidden World'!

Emotioneel einde aan een opwindende trilogie.

De eerste recensies van How to Train Your Dragon: The Hidden World zijn erg positief. Het is volgens critici een uiterst goede conclusie voor de franchise, die straks na release van de film helemaal stopt. Geen nieuwe series meer en dus ook geen nieuwe films.

De franchise werd in 2010 gelanceerd en draait om Hiccup (Jay Baruchel), een jonge knul die in het Vikingdorp Berk woont. Hij wordt bevriend met een draak, Toothless genaamd, en weet de eeuwenlange vijandigheden tussen Vikingen en draken tot een einde te brengen. Dit vervolg speelt zich een jaar na de gebeurtenissen in de vorige film af en zal onthullen wat er met de draken gebeurd is en waarom ze niet langer naast mensen leven.


Variety: Dean DeBlois bedacht films twee en drie tegelijk, en bouwt daarmee een trilogie die het origineel verrijkt en tegelijk nieuwkomers die niets van het achtergrondverhaal weten zal onderhouden.
The Hollywood Reporter: "Een meeslepend coming-of-age CG-avontuur dat net zo emotioneel en kunstig geanimeerd blijkt als zijn voorgangers uit 2010 en 2014, misschien zelfs wel meer."
Screen International: "Het coming-of-age verhaal voelt misschien wat bekend, zijn emotionele verhaallijn is wat breed en de verhalen over zelfvertrouwen en het nemen van risico's wat bekend, maar regisseur Dean DeBlois slaagt er desondanks in een opwindende, meeslepende en oprechte wereld te bouwen met de nodige diepgang en detail."
The Wrap: "Een opwindende, prachtige en emotionele conclusie voor deze verfilming van het fantastische universum van Vikingen en vuurdraken van schrijver Cressida Cowell."


NieuwsFilm

meest populair