Demolition

Demolition (2015)

LIFE: Some Disassembly Required.

Alles kan kapot (maar ook weer gerepareerd worden).
play

6,3 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Een bankier verkeert die sinds de tragische dood van zijn vrouw in emotioneel isolement. Hij zet alles op alles om te achterhalen waar het met hem is misgegaan en vindt zijn verlossing uiteindelijk in de vorm van een vrouw die hij toevallig op straat tegenkomt.

Regie
Jean-Marc Vallée
Cast
Chris Cooper, Heather Lind, Naomi Watts, Polly Draper, Jake Gyllenhaal, Tom Kemp, Wass Stevens, Alfredo Narciso, Brendan Dooling, Celia Au, Judah Lewis, Hani Avital, Nancy Ellen Shore, C.J. Wilson, Danny Guzman, Royce Johnson, Connor Keegan Dosch, Madison Arnold, Debra Monk, James Colby, Ben Cole, Malachy Cleary, Blaire Brooks.
Release
08.04.2016
Release NL
14.04.2016
Release DVD
09.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jean-Marc Vallée | Cast: Jake Gyllenhaal (Davis Mitchell), Naomi Watts (Karen Moreno), Heather Lind (Julia) e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

Stel je voor dat je met je partner in de auto zit. Hij of zij let even niet op de weg, waardoor jullie geramd worden door een vrachtwagen. Jijzelf komt er ongeschonden vanaf, maar je partner overlijdt op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Zou je compleet in paniek raken en niet meer weten wat te doen? Of zou je zoals Davis Mitchell in Demolition eerst maar eens een zakje snoep kopen? Dat het zakje in de machine blijft steken, vormt de aanleiding voor een langdurige briefwisseling met de secretaresse van de fabrikant van de automaat.

De nieuwste film van regisseur Jean-Marc Vallée die enkele jaren geleden nog Oscars won met Dallas Buyers Club begint op die absurde manier. Davis Mitchell is een absurd personage, een man die compleet de weg kwijtraakt als hij zijn vrouw verliest bij het eerder genoemde auto-ongeluk. Zij blijkt het anker te zijn geweest dat hem aan de gewone wereld geklonken hield. Davis werkt voor de investeringsbank van haar vader Phil en woonde samen met haar in een ultramodern ingericht huis. Het zijn allemaal dingen die niet bij hem passen, maar voort zijn gekomen uit zijn relatie met zijn vrouw.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Demolition Nieuwsberichten