Gitzwarte Noorse misdaadkomedie die doet denken aan het werk van de gebroeders Coen.
play

6,8 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Noorwegen
  • Zweden
116 Min Noorwegen

Nils bestuurt een sneeuwruimer en leidt een zorgeloos leven in het winterparadijs Beitostølen. Als zijn zoon plotseling overlijdt, komt hij middenin een drugsoorlog terecht.

Alt titel
Kraftidioten, The Prize Idiot
Regie
Hans Petter Moland
Cast
Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Pål Sverre Valheim Hagen, Kristofer Hivju, Anders Baasmo Christiansen, Peter Andersson, David Sakurai, Jakob Oftebro, Birgitte Hjort Sørensen, Tobias Santelmann, Jan Gunnar Røise, Arthur Berning, Stig Henrik Hoff, Sergej Trifunovic, Jon Øigarden, Goran Navojec, Kåre Conradi, Miodrag Krstovic, Huyen Huynh, Adil Halitaj, Leo Ajkic.
Release
21.02.2014
Release NL
11.12.2014
Release DVD
07.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Hans Petter Moland | Cast: Stellan Skarsgård (Nils), Pål Sverre Hagen (Greven), Birgitte Hjort Sørensen (Marit), Bruno Ganz (Papa), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2014

In Nederland mogen we best een beetje jaloers zijn op de Scandinavische filmindustrie, die al jarenlang op regelmatige basis sterke films voortbrengt. Vooral Zweden en Denemarken hebben een goede reputatie opgebouwd met een stroom aan prima films en televisieseries, niet zelden in het thrillergenre. Maar ook de Noorse filmindustrie mag zeker niet uitgevlakt worden. Denk aan recente films als Kon-Tiki, Headhunters, King of Devil's Island en [/i]A Somewhat Gentle Man[/i].

Die laatste titel was net als In Order of Disappearance een film van regisseur Hans Petter Moland, die nu alweer voor de vierde keer samenwerkt met acteur Stellan Skarsgård. Skarsgård speelt Nils Dickman, een oudere Zweedse immigrant die al jaren werkt als bestuurder van de sneeuwploeg en een eenvoudig, maar goed leven leidt in een klein Noors plaatsje. Hij is er zo geliefd dat hij zelfs net verkozen is tot burger van het jaar. Maar op een kwade dag komt Nils' zoon onbedoeld midden in een conflict van een drugsbende terecht. De jongeman wordt vermoord, en zijn lichaam volgestopt met heroïne om het op een overdosis te laten lijken. De politie is onverschillig, maar Nils beseft dat er iets niet in de haak is en begint zijn eigen onderzoek, dat al snel uitmondt in een bloederige wraaktocht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

In Order of Disappearance Nieuwsberichten

Laatste reacties

filmotopia

"...Zeer vermakelijke film met een paar originele toevoegingen. Het begint goed maar het middenstuk kabb......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

In Order of Disappearance

acties