Hotel Transylvania 2

Hotel Transylvania 2 (2015)

Drac's pack is back

Dracula is terug bij af in dit wat onderontwikkelde vervolg.
play

5,6 details

  • 89 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
89 Min Verenigde Staten

In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula's eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.

Regie
Genndy Tartakovsky
Cast
Fran Drescher, Megan Mullally, Mel Brooks, Dana Carvey, Steve Buscemi, Adam Sandler, David Spade, Molly Shannon, Kevin James, Nick Offerman, Rob Riggle, Andy Samberg, Selena Gomez, Keegan-Michael Key, Asher Blinkoff.
Release
25.09.2015
Release NL
07.10.2015
Release DVD
09.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Genndy Tartakovsky | Cast (stemmen): Adam Sandler (Dracula), Selena Gomez (Mavis), Andy Samberg (Jonathan), Kevin James (Frankenstein), Steve Buscemi (Wayne), e.a.| Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2015

Over anderhalf jaar zou een nieuwe Mummy-film de aftrap moeten verzorgen van het zogenaamde Universal Monsters Cinematic Universe: een horrorfranchise rondom de klassieke monsters waar filmstudio Universal in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw veel succes mee had. Of dit plan kans van slagen heeft, valt echter nog maar te bezien. De laatste individuele speelfilms rondom Dracula, Frankenstein en de Wolf-Man werden immers niet bepaald met gejuich ontvangen. Des te wranger moet het zijn dat de concurrerende studio Sony enkele jaren geleden wél succes had met de klassieke filmmonsters door ze in een kleurrijke animatiefilm te stoppen. Hotel Transylvania was weliswaar geen hoogvlieger, maar de jeugdige doelgroep liep er voldoende voor warm dat een vervolg onvermijdelijk was. Terwijl Universal dus nog even blijft schaven aan een serieuze monsterfilmreeks waarvan het succes onzeker is, gaat Sony vrolijk door met hun animatiereeks die ongetwijfeld wél weer goede zaken zal doen.

Veel vervolgfilms gaan de fout in door geleerde lessen uit de voorganger te negeren en helaas is Hotel Transylvania 2 daarop geen uitzondering. Kwam de hoteleigenaar Dracula in het slotstuk van de eerste film nog tot inzicht dat hij zijn dochter moest loslaten om haar een eigen leven te laten leiden (zelfs al was dat samen met iemand van het door hem zo gevreesde mensenras), daar blijkt hij bij aanvang van dit vervolg weer een paar stappen terug te hebben gezet. Een huwelijk tussen zijn vampierdochter Mavis en de Californische backpacker Jonathan is tot daar aan toe, maar de trouwerij vindt uiteraard plaats in zijn hotel en daar blijven ze vervolgens ook wonen. Wanneer er gezinsuitbreiding komt, ontpopt de voormalige xenofobe vader zich tot een xenofobe grootvader en begint het hele riedeltje weer van voor af aan.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Hotel Transylvania 2 Nieuwsberichten