5,4 details

  • 83 Min
  • Romantiek
  • Nederland
83 Min Nederland

Broers Tom en Niek zijn de baas van een kledingverhuurbedrijf en Sinterklaascentrale. Ze zijn net begonnen met de voorbereidingen voor de feestmaand, als de aantrekkelijke Julia hun familiebedrijf binnenloopt met een aanbod dat alles verandert. Tom en Niek worden door deze klus geconfronteerd met de liefde, familiekwesties, tradities, zaken en vertrouwen. Daardoor komt er voor de broers in de feestmaand wel heel veel op het spel te staan...

Regie
Kees van Nieuwkerk
Cast
Chantal Janzen, Halina Reijn, Fedja van Huêt, Manuel Broekman, Chico Kenzari, Benja Bruijning, Loes Haverkort, Beppie Melissen, Leo Alkemade, Jon Karthaus, Nathan Meeter, Antonie Knoppers, Frank Sheppard, Ivo Martijn, Julius Jaspers, Robert Kranenborg.
Release
06.11.2014
Release NL
06.11.2014
Release DVD
03.03.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Kees van Nieuwkerk | Cast: Fedja van Huêt (Niek), Benja Bruijning (Tom), Chantal Janzen (Julia), Halina Reijn (Karin), Bram van der Vlugt (Niek sr.), e.a. | Speelduur: 86minuten | Jaar: 2014

Als er één tijd in het jaar is waarin alle clichés ongegeneerd uit de kast mogen worden getrokken dan is het wel in de decembermaand. Het hart is dan wat weker en dan gaat een beetje romantiek er best in. Inmiddels hebben we in ons kikkerlandje een aardige traditie opgebouwd van romantische komedies die draaien rond het Sinterklaas- of Kerstfeest. Dit jaar is het de beurt aan Kees van Nieuwkerk, inderdaad de zoon van. Zijn kleffe romkom is een afstreeplijstje van alles wat er volgens hem en zijn schrijfster Jacqueline Epskamp in het genre thuishoort. Het geheel speelt zich af te midden van de strijd tussen de Goedheiligman en de Kerstman, maar omdat hiertussen geen keuze wordt gemaakt, is het uiteindelijk vlees noch vis.

Het draait allemaal om de broertjes Niek en Tom. Niek, de oudste van het stel, runt namens hun demente vader een kledingverhuurbedrijf dat tijdens de feestdagen overuren draait. Hij tobt met een op handen zijnde scheiding waarvan niet alleen zijn hart, maar ook zijn zoontje de dupe lijkt te worden. Broertje Tom is een over het paard getilde soapacteur die met gemak elk gewillig vrouwtje het bed in lult, maar door de schrijvers uit zijn serie is geschreven. En dan hebben we nog zakenvrouw Julia die door het New Yorkse hoofdkantoor van haar colaproducent naar Nederland wordt gestuurd om een nieuwe vitale Kerstman in de markt te zetten. Ze geeft het bedrijf van Niek en Tom opdracht om zorg te dragen voor de outfits. De vele zakelijke gesprekjes met de mooie blondine brengen de twee broers flink in verwarring. Julia’s komst zorgt ervoor dat de twee mannen de liefde met heel andere ogen gaan bezien.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Pak van mijn hart Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mark

"...Heerlijk simpel en voorspelbaar, echt alles wat je zou verwachten. Lovestories die allemaal weer goe......"

Pak van mijn hart

acties