Amy (2015)

The girl behind the name.

Reviews (1)

Tarkus

Avatar

Sublieme documentaire, maar ook een bijzonder tragische documentaire.
Iedereen weet hoe het met deze fantastische zangeres is afgelopen, overleden op 27 jarige leeftijd, veel te vroeg uiteraard.
Maar wat een talent dat ze had, dat toont deze documentaire zeer goed, de prachtige muziek die ze ons heeft nagelaten, ik krijg er telkens weer kippenvel van als ik haar hoor, en nog meer door deze film, die ook duidelijk maakt wat voor boodschappen ze in haar teksten had.
Maar de film toont ons ook de tol van de roem die ze niet kon dragen, en ze toont helaas ook de invloed van haar vriend en later man, die haar volgens mij letterlijk en figuurlijk de dood heeft ingejaagd, en dan later in de film nog het lef heeft er door te zeggen dat hij er niets mee te maken heeft.
De beelden van die man vergeet ik liever snel, belangrijker is de muziek die Amy Winehouse heeft gemaakt, die zal nooit uit ons geheugen verdwijnen, helaas is het maar een fractie van wat ze wellicht nog ooit had kunnen brengen.
Deze film is een aanrader voor elke fan, maar ook voor diegenen die haar nog niet kennen, de moeite waard deze film te bekijken en je leert een aangename vrouw kennen, een fantastische zangeres, maar ook een vrouw die de tol van de roem niet kon dragen.
Fascinerend en Onthutsend, zoals op de hoes vermeld, inderdaad !!!