Gemma Bovery (2014)

6,0 details

  • 99 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Romantiek
  • Frankrijk
99 Min Frankrijk

Op een dag ontmoet Martin, een dorpsbakker uit Normandië, de bloedmooie Gemma Bovery. Zij is samen met haar echtgenoot vanuit Londen naar Frankrijk verhuisd. Al snel begint ze zich te vervelen en ontstaat er een liefde tussen Martin en Gemma.

Regie
Anne Fontaine
Cast
Gemma Arterton, Jason Flemyng, Fabrice Luchini, Kacey Mottet Klein, Elsa Zylberstein, Niels Schneider, Pip Torrens, Pascale Arbillot, Edith Scob, Isabelle Candelier, Philippe Uchan, Mel Raido, Christian Sinniger, Marie-Bénédicte Roy, Pierre Alloggia.
Opbrengst
$ 154.701
Release
10.09.2014
Release NL
16.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Anne Fontaine | Cast: Gemma Arterton (Gemma Bovery), Fabrice Luchini (Martin Joubert), Jason Flemyng (Charlie Bovery), Mel Raido (Patrick), Elsa Zylberstein (Wizzy), Niels Schneider (Hervé De Bressigny), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2014

Het bekendste werk van de Franse auteur Gustave Flaubert was zijn debuut Madame Bovary. De roman over de verveelde doktersvrouw Emma Bovary is het favoriete boek van de Normandische dorpsbakker Martin. Hij houdt zo van Flauberts werk omdat er eigenlijk helemaal niets in gebeurt, maar desondanks ongelooflijk boeiend is. Martin ziet grote gelijkenissen in het leven van Flauberts romanfiguur en dat van de Britse binnenhuisarchitecte Gemma Bovery, die samen met haar man pal naast Martin is komen wonen. Het is echter niet alleen maar een gelijkenis in naam. Martin is ervan overtuigd dat Gemma’s leven op het Franse platteland zich voltrekt zoals de antiheldin in het boek van Flaubert. Een obsessie is geboren.

Gemma is dankzij de vertolking van naamgenote Gemma Arterton een betoverende verschijning. Martin valt dan ook als een blok voor haar en doet er alles aan om in haar aanwezigheid te verkeren. Het is een tantaluskwelling, want de veel jongere Gemma wil niet meer dan lekker zelfgemaakt brood van de gefrustreerde bakker. Haar sensualiteit zal hij nooit kunnen plukken. Filmmaakster Anne Fontaine, ooit verantwoordelijk voor de oppervlakkige biopic Coco Avant Chanel, weet de verleiding smakelijk in beeld te brengen. Gemma beweegt haast in slow motion als ze haar shirt uitdoet en haar haar in een knot gooit als ze sensueel het brood kneedt tijdens een lesje dat zo in Heel Frankrijk Bakt had gekund. Dat Martin een immense aantrekkingskracht tot de Britse voelt is al vlot duidelijk. Maar de bakker gaat steeds verder in zijn manipulaties, vooral als hij vermoedt dat Gemma er een affaire op nahoudt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Gemma Bovery

acties