How to Be Single (2016)

Welcome to the party

Hoe single te zijn, niet single te zijn en vooral jezelf te zijn.
play

5,2 details

  • 110 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Er is een juiste manier van single zijn, een verkeerde manier van single zijn, en dan... heb je Alice. En Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York zit vol met eenzame zielen op zoek naar de juiste match, echte liefde, een date, of gewoon iets daar tussenin. En ergens tussen de uitdagende berichtjes en one-night stands, hebben deze vrijgezelle allemaal iets gemeen, de noodzaak om te leren op de juiste manier single te zijn in een wereld vol met steeds veranderende definities van liefde. Daten in de stad die nooit slaapt is nog nooit zo leuk geweest.

Regie
Christian Ditter
Cast
Dakota Johnson, Rebel Wilson, Leslie Mann, Alison Brie, Damon Wayans Jr., Jake Lacy, Nicholas Braun, Jason Mantzoukas, Nick Bateman, Carla Quevedo, Charlotte Kirk, Anders Holm, Maria Breyman, Zani Jones Mbayise, Tuesday Knight, Colin Jost, Sarah Ramos, Nancy Cejari, Kay Cannon, Ashley Blankenship, Mickey Gooch Jr., Brent Morin, Vanessa Rubio.
Release
10.02.2016
Release NL
11.02.2016
Release DVD
07.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Ditter Cast: Dakota Johnson (Alice), Rebel Wilson (Robin), Alison Brie (Lucy), Leslie Mann (Meg), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2016

De mozaïekvertelling is een beproefd concept in de annalen van de romantische komedie. Over de liefde valt immers zoveel te vertellen dat met gemak meerdere verhaallijnen over de zoektocht naar de ware kriskras door elkaar lopen. Sinds Love Actually de bal deed rollen is deze opzet haast een romkomcliché geworden. Ook How to Be Single neemt het concept ter hand, niet voor een relaas over de liefde, maar juist over het streven zonder te kunnen. Daarover blijkt echter minder te vertellen, want de boodschap is al (te) snel duidelijk, uitgespreid over te veel personages. Bovendien verslapt de aandacht van de kijker als Rebel Wilson niet op het scherm te zien is.

In How to Be Single volgen we de belevenissen van een viertal vrouwen in het bruisende New York. Allen hebben moeite met het onderhouden van relaties met de andere sekse, omdat zij ofwel niet in staat zijn zich erop vast te leggen, of juist niet los kunnen laten. Alice heeft net een tijdelijke stop in haar liefdesleven gezet om zichzelf te zoeken. Haar oudere zus Meg is een workaholic met een kinderwens, maar zonder tijd voor een man. Alice' nieuwe collega Robin is een mannenverslindster die zich alleen toelegt op onenightstands. Lucy richt zich te sterk op online dating zonder oog te hebben op de mannen om haar heen. En leuke mannen zijn er zat in New York, stelt How to Be Single. Maar als je niet weet wat je zelf wilt, heb je aan dat gegeven maar bar weinig. Ken eerst jezelf, voor je een ander wilt leren kennen, luidt de boodschap die de kijker sneller doorheeft dan wenselijk. Het dringt echter maar tergend langzaam door tot het groepje vrouwen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

How to Be Single Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"... waardeloze film en ik ben na 30 minuten afgehaakt. Betrapte me erop dat ik andere dingen ging doen......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

How to Be Single

acties