Mechanic: Resurrection (2016)

Revenge is a dangerous business.

Reviews (2)

MovieMazzter

Avatar

Tsja wat kan je verwachten van een Jason Statham film ? In elk geval een vrij constante prestatie van de hoofdrolspeler zou ik zeggen. Hij stelt eigenlijk nooit teleur. Deze film stelt qua verhaal weinig voor en het komt behoorlijk kunstmatig inelkaar geflanst over. Zo is de wijze waarop Statham tot actie moet worden bewogen (leuk meisje, snel verliefd, meisje moet beschermd worden etc) ronduit lachwekkend. Kan men echt niks orginelers of beters verzinnen ? De film komt aanvankenlijk goed en lekker op gang, maar kan dat niveau helaas niet vasthouden. Wat de film toch de moeite waard maakt zijn de actiescènes, met name de zwembadmoord. Niet alle acties zijn even geslaagd maar de vaart zit erin waardoor de film nooit verveeld. Ook de rol van Tommy Lee Jones is goed, al heeft hij een beperkte rol helaas. 6/10

Indie Jones

Avatar

Tja, wat kan je verwachten van een Jason Statham-film. MECHANIC: RESURRECTION is geen uitzondering op die regel. Tot mijn grote spijt kreeg ik deze hoop stront voorgeschoteld in de Sneak. Wat ik me ten eerste afvraagde is hoe deze film niet een Direct-to-DVD release heeft gekregen. Het verhaal was bagger, net als het acteerwerk. De CGI was ook nog echt lachwekkend slecht, zelfs slechter dan in de allereerste Star Wars (uit 1977!).
Toegegeven, er zijn een paar actiescènes, zoals het stuk in de Maleisische gevangenis en de zwembad-moord, die nog redelijk vermakelijk zijn. Maar alles eromheen is echt belachelijk cheesy en slecht.
Maar wat verreweg het beste is aan Mechanic, is Tommy Lee Jones. Gaat dat zien, mensen. Als hij hier geen Oscar voor krijgt eet ik mijn hoed op.