De twee bekendste Galliërs zijn voor het eerst digitaal geanimeerd in de bioscoop te bewonderen.
play

6,5 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • België

Asterix en Obelix nemen het op tegen Julius Caesar die probeert om hun dorp voor eens en altijd met de grond gelijk te maken.

Alt titel
Asterix en Obelix 3D: De Romeinse Lusthof, Asterix en Obelix: De Romeinse Lusthof, Asterix: The Mans
Regie
Louis Clichy
Alexandre Astier
Cast
Laurent Lafitte, Alain Chabat, Roger Carel, Bernard Alane, Lorànt Deutsch, Florence Foresti, François Morel, Elie Semoun, Artus de Penguern, Lionel Astier, Alexandre Astier, Géraldine Nakache, Guillaume Briat, Laurent Morteau, Serge Papagalli.
Release
26.11.2014
Release NL
17.12.2014
Release DVD
14.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie Alexandre Astier, Louis Clichy | Cast (stemmen): Laus Steenbeeke (Asterix), Bas Keijzer (Obelix), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Jaar: 2014

In stripboeken en op het witte doek hebben de olijke Galliërs inmiddels al talloze avonturen beleefd. Noem het gemakzucht of misschien juist de charme, maar aan de formule wordt zelden gerommeld: onder leiding van Julius Caesar broeden de snoeverige Romeinen op wereldverovering, maar de woeste, eigenwijze Galliërs zijn ze telkens de slim af. Er wordt op everzwijnen gejaagd, geknokt, volop toverdrank gedronken, nog wat meer geknokt en de valse bard eindigt steevast vastgebonden aan een boom. Ook in Asterix & Obelix 3D: de Romeinse Lusthof komen alle vaste ingrediënten weer terug, maar de film bevat eveneens een primeur: het is namelijk de eerste in de franchise die digitaal werd geanimeerd.

De meest verstokte Asterix & Obelix-fans kunnen echter opgelucht ademhalen, zo’n heel rigoureuze gedaantewisseling blijkt de overstap naar digitale animatie niet te zijn. Albert Uderzo’s vertrouwde vormgeving van de personages en omgevingen blijft grotendeels intact, maar in de computergegenereerde omgevingen ziet alles er net even wat fraaier en verzorgder uit. Sterker nog, voor een kleine productie uit Frankrijk doet de film van Astier en Clichy nauwelijks onder voor de internationale standaard, 3D-effecten incluis.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Astérix: Le domaine des dieux Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Astérix: Le domaine des dieux

acties