Glassland

Glassland (2014)

Schrijnend portret van een verstoorde moeder-zoonverhouding en de invloed die verslaving kan hebben op een gezin.
play
93 Min Ierland

Een jonge taxichauffeur bevindt zich op het randje van de criminele onderwereld wanneer hij zijn verslaafde moeder op de rails probeert te krijgen en een poging doet zijn uiteengevallen familie weer bijeen te krijgen.

Regie
Gerard Barrett
Cast
Toni Collette, Michael Smiley, Will Poulter, Jack Reynor, Gary Ó'Nualláin, Shashi Rami, Joe Mullins, Ally Ni Chiarain, Melissa Maria Carton, Graham Earley, D.J. McGrath, Kian Murphy, Darine Ní Dhonnchadha, Alex Oros, Tong Zhang, Laura Byrne, Harry Nagle, John Flynn.
Release
11.07.2014
Release NL
26.11.2015
Release DVD
23.02.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Gerard Barrett | Cast: Toni Collette (Jean), Jack Reynor (John), Will Poulter (Shane), Michael Smiley (Jim) e.a.| Speelduur: 93 minuten | Jaar: 2014

In de eerste film van Gerard Barrett, Pilgrim Hill toonde hij de invloed van de economische malaise op het Ierse platteland. Voor Glassland heeft Barrett gekozen voor een stedelijke omgeving, maar dat maakt de boel er niet veel vrolijker op.

We volgen taxichauffeur John, die samenwoont met zijn alcoholistische moeder Jean. Hij doet alles om zoveel mogelijk geld te verdienen om de eindjes voor hun beiden aan elkaar te knopen, terwijl zij zich voltankt. Voor John is het een blijvende zorg of zijn moeder wel in orde zal zijn als hij thuiskomt. Dat zijn bezorgdheid gegrond is, blijkt in een van de eerste scènes. Bij thuiskomst ligt Jean bewusteloos in bed en is het aan John om haar naar de spoedeisende hulp te rijden. Alles draait voor Jean om het drinken, iets waar ze Johns broertje als schuldige voor aanwijst. Hij werd geboren met Downsyndroom, waarna de pa van het gezin de benen nam.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Glassland Nieuwsberichten