Mr. Holmes

Mr. Holmes (2015)

The man beyond the myth

Schitterende en sterk geacteerde karakterschets van ’s werelds beroemdste detective.
play

6,9 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
104 Min Verenigd Koninkrijk

1947. De gefrustreerde Sherlock Holmes leeft een teruggetrokken bestaan, bezigt zich als imker en gelooft dat de honing het geheim is achter zijn lange leven. Zijn onderzoeken brengen hem vervolgens naar het naoorlogse Japan, waar hij een zoon van een diplomaat tegenkomt die Holmes kent en verdween aan het begin van de oorlog. Ondanks dat Holmes de persoon niet herkent, prikkelt iets hem om toch op onderzoek uit te gaan.

Regie
Bill Condon
Cast
Ian McKellen, Laura Linney, Hiroyuki Sanada, Roger Allam, Michael Culkin, Milo Parker, John Sessions, Frances de la Tour, Patrick Kennedy, Philip Davis, Hattie Morahan, David Foxxe, Charles Maddox, Zak Shukor, Takako Akashi, Phil Davis.
Release
17.07.2015
Release NL
16.07.2015
Release DVD
17.11.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Bill Condon | Cast: Ian McKellen (Sherlock Holmes), Laura Linney (Mrs. Munro), Milo Parker (Roger), Hiroyuki Sanada (Mr. Umezaki), Hattie Morahan (Ann Kelmot), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2015

Sherlock Holmes is populair. Recentelijk speelden Robert Downey Jr., Benedict Cumberbatch en Jonny Lee Miller al de rol van Arthur Conan Doyles detective. Nu kunnen we ook iconisch acteur Ian McKellen aan dat illustere rijtje toevoegen, in zijn tweede samenwerking met regisseur Bill Condon. Eerder maakten de twee het drama Gods and Monsters en net als die film is Mr. Holmes een karakterschets geworden.

Mr. Holmes begint met een ietwat nors overkomende detective, die naarmate het verhaal vordert langzaam ook een warmere kant van zijn persoonlijkheid laat zien. De drieënnegentigjarige Holmes is net terug van een reis naar Japan, waar hij op zoek was naar een zeldzame plant. Die plant zou het geheugen versterken, iets waar Sherlock door zijn hoge leeftijd minder sterk op kan leunen. Hij is dan ook niet geheel toevallig bezig met het opschrijven van de details van de zaak die hem in 1919 noodzaakte te stoppen met zijn detectivewerk. Het precieze einde van de zaak kan Sherlock zich niet herinneren en dat frustreert hem.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Mr. Holmes Nieuwsberichten