The 5th Wave (2016)

We fight back.

Chloë Grace Moretz doet haar best in een tergende verfilming van een Young Adult-boek die prima start maar eindigt met golven aan filmmissers.
play

4,1 details

  • 112 Min
  • Avontuur
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Actie
  • Verenigde Staten
112 Min Verenigde Staten

De Aarde is er bijzonder slecht aan toe nadat aliens tot vier keer toe de aanval hebben geopend. Inmiddels leeft iedereen in angst en niemand vertrouwt elkaar meer. De 16-jarige Cassie is op de vlucht, op zoek naar haar jongere broer. Ze bereidt zich voor op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde aanvalsgolf, maar stuit dan ineens op een jongeman die wel eens haar laatste redding zou kunnen zijn.

Regie
J Blakeson
Cast
Chloe Moretz, Liev Schreiber, Maria Bello, Ron Livingston, Maika Monroe, Nick Robinson, Matthew Zuk, Gabriela Lopez, Anthony Quinonez, David Maldonado, E. Roger Mitchell, Alex Roe, Marc John Jefferies, Talitha Bateman, Maggie Siff, Terry Serpico, McKaley Miller, Nadji Jeter, Bailey Anne Borders, Zackary Arthur, Alex MacNicoll, Paul Ryden, Charmin Lee, Parker Wierling, Madison Staines, Dave Maldonado.
Release
15.01.2016
Release NL
28.01.2016
Release DVD
14.06.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: J Blakeson | Cast: Chloë Grace Moretz (Cassie Sullivan), Nick Robinson (Ben Parish), Alex Roe (Evan Walker), Ron Livingston (Oliver Sullivan), Liev Schreiber (Colonel Vosch), Maika Monroe (Ringer), Zackary Arthur (Sam Sullivan), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2016

Na het einde van The Hunger Games en het naderende einde van de Divergent-serie, wordt het tijd een boek uit te kiezen voor een nieuwe young-adult-filmtrilogie en een actrice klaar te stomen voor een nieuwe heldinnenrol. Het gekozen bronmateriaal? The 5th Wave, een goed ontvangen sciencefictionverhaal van Rick Yancey, die alvast verder werkt aan het derde boek dat ook dit jaar uitkomt. Deze boeken zouden zogenaamd voor aliens moeten doen wat Twilight eerder al deed voor vampiers. Chloë Grace Moretz speelt in de verfilming Cassie Sullivan, een doodgewoon meisje dat gedwongen wordt tot volwassen daden wanneer aliens genaamd ‘The Others’ de mensheid verdelgen.

Het eerste half uur steekt best aardig in elkaar. In vier geweldsgolven van buitenaardse oorsprong wordt het gros van de mensheid uitgeschakeld. Het wordt op een vlotte wijze door Cassie uitgelegd. Het in golven decimeren van de mensheid is een enigszins verfrissend idee en door de film hiermee te openen lijkt het eventjes Independence Day in sneltreinvaart, mede dankzij een bescheiden UFO die dreigend boven het aardoppervlak hangt. Cassie begint als een onschuldig meisje dat verliefd is op de lokale sportheld van school, maar dreigt al snel haar (mede)menselijkheid te verliezen wanneer ze haar ongemakkelijke geflirt in moet ruilen voor harde overlevingstactieken. Na de opzet en zodra de titulaire vijfde golf begint waarbij The Others zich onder de mensen bevinden, kun je de film echter beter uitzetten. Vanaf hier gaat het enkel bergafwaarts.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

The 5th Wave Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

007

"...Vond het een goeie film ik hoop dat er wel een vervolg komt...."

Tarkus

"...Matige SF-film waar ik veel meer van verwachtte. Evenwel goede vertolkingen, maar matige speciale e......"

The 5th Wave

acties