Predestination (2014)

To save the future he must reshape the past.

Reviews (2)

Glennekeeeee

Avatar

Heerlijk sci-fi drama (want een actiethriller of zelfs thriller kan je het niet echt noemen) met een uitstekend spelende Hawke, een goed bedacht verhaal en heerlijke dialogen. Ondanks dat het verhaaltje licht voorspelbaar is (beetje filmliefhebber heeft al snel door wat de clue is) is het toch wel zeer goed uitgewerkt want het lijkt alsof ze het ook wel willen dat je het snel weet zodat je je kan focussen op het heerlijke acteerwerk en hoe de personages er zelf achter komen. het eerste deel is eigenlijk gewoon een dialoog tussen de 2 hoofdpersonen in een pub met flashbacks naar het verhaal van de 'vrouw'. je zou denken 'saai', en vaak is dat ook het geval maar in deze film heeft elke zin z'n nut en is de chemie tussen de 2 personages zo leuk dat de film echt zijn vaart behoud. eens het tijdreizen de film binnenkomt beginnen de plotjes zich te ontplooien en ook al weet je de meeste wel, soms komt er nog eentje achter de clue die je al wist wat het des te leuker maakt dat de film toch blijft verrassen.

verwacht geen actievolle source-code maar een eigenzinnig sci-fi drama dat meer borduurt op de sterke karakters dan op het sci-fi-gegeven op zich

een dikke 8!

tk1989

Avatar

Super mindfuck van een film. Eigenlijk alles wat er over te vertellen valt is een spoiler maar wat deze film doet met tijd en verhaallijnen is bijzonder. Ethan Hawke speelt super & Sarah Snook is wat mij betreft de ontdekking van dit jaar. Het script is echter waar het om draait en alhoewel de emotie op mij niet zo overkomt als wat de bedoeling zal zijn geweest (maar daar heb ik vaker last van) de puzzel an zich is interessant genoeg om overweldigd te raken. Misschien had de film wat langer mogen zijn om ook die emotionele laag te bereiken, maar het is ook wel weer verfrissend om een film van grofweg 80 minuten te zien.

Mocht je de weg kwijt raken bij Inception en Interstellar; sla deze dan over. Ik had zelf geen problemen met het bijhouden van die films, noch met deze, maar het trucje wat ze hier uithalen is toch wel erg gewaagd en bijzonder. Een van mijn persoonlijkj favorieten van het jaar.