7,1 details

  • 90 Min
  • Documentaire
  • Nederland
90 Min Nederland

Het verhaal van hoe de Nederlandse bankier Frans Afman een nieuw system bedacht om onafhankelijke films in Hollywood te financieren. Tegelijk het verhaal van hoe hij niet kon voorkomen dat het systeem in elkaar stortte, toen ambitie veranderde in hebzucht.

Regie
Rozemyn Afman
Cast
Kevin Costner, Mickey Rourke, Paul Verhoeven, Oliver Stone, Dino De Laurentiis, Menahem Golan, Frans J. Afman, Martha De Laurentiis, John Daly, Yoram Globus, Arnold Kopelson, Fred Sidewater, Andrew G. Vajna, Bruce McNall, Derek Gibson.
Release
02.10.2014
Release NL
02.10.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Rozemyn Afman | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2014

De grootste klacht van regisseurs en filmproducenten is dat het altijd een enorm gedoe is om budget los te peuteren voor hun projecten. Het zijn toestanden waar ze zich het liefst helemaal niet mee bezig zouden houden, ware het niet dat geld nu eenmaal onontbeerlijk is. Het studiosysteem in Hollywood is uitermate ingewikkeld, vooral omdat de grote studio's met elkaar samenwerken en diffuse financieringsmodellen hebben opgesteld. Bij onafhankelijke producties worden weer al te vaak de financiën beheerd door bankmannetjes die geen enkele affiniteit met de filmwereld hebben. Het maken van een film is voor hen een slimme investering, die zich dubbel en dwars terug dient te verdienen. Dit rigide, zakelijke systeem is in de jaren zeventig en tachtig sterk veranderd door toedoen van een Nederlandse bankier. Frans Afman combineerde zijn zakelijk instinct met zijn liefde voor film. Hij groeide zo uit tot een graag geziene gast in Hollywood.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Hollywood Banker

acties