Kong: Skull Island

Kong: Skull Island (2017)

We don't belong here

Reviews (1)

Frietgezicht

Avatar

Ik had veel zin in deze film o.a. door leuke trailers en fantastische posters maar heb achteraf liever de posters op mijn muur dan de dvd in mijn kast.

Het grote probleem van de film is Kong zelf al. In beeld is hij genoeg maar Kong heeft weinig emoties en is amper een karakter.
De versie van Jackson kreeg veel kritiek o.a. door een lange intro ( redelijke terechte kritiek) voordat de groep aankwam op het eiland maar daar had Kong wel emoties (o.a. woede, zorgzaamheid verdriet, humor, koppigheid en beledigd zijn) en deed het mij wat toen hij aan het einde zijn lot tegemoet ging.
Hier ontbreken die emoties helaas en is Kong zelf amper geslaagd te noemen.

Ook de menselijke karakters zijn saai en voel ik niks voor.
De meeste diepgang krijgt Jackson maar juist hij maakt rare keuzes en is een excuus voor de hele groep om maar achter Kong aan te gaan.
De meeste emotie en diepgang komt van een soort enorme wandelende tak die verdrietig lijkt omdat 1 van de mensen op hem schiet. End ie tak zit er een halve minuut in.

Op een onbekend eiland vol monsters hoop ik een film vol dreigende spanning te zien waarin de karakters vechten voor hun leven maar het is vooral wat rondhangen tussen monsters die uit een computer komen zonder dat er spanning is.
De karakters lijken ook nooit verbaasd over waar ze uberhaubt zijn. Ze komen allerlei monsters tegen wat ze nog nooit gezien hebben en kunnen elk moment de pijp uit gaan maar ze volgen Jackson alsnog makkelijk zonder dat de meningsverschillen hoog oplopen.

Ook zitten er wel wat kleine momenten in die mij storen.
Hoe kan een groot monster als Kong bijv continu karakters besluipen zoals bijv Brie als ze dat beest onder de helikopter vandaan probeert te helpen. Alsof je Kong niet hoort aankomen.
En wat het lot is van een soldaat waarna ze op zoek zijn komen ze wel erg toevallig achter als zijn schedel met naamtagje erbij uitgespuugd wordt voor hun neus.
En zo gaat het maar door de hele film.

Ik ben erg negatief omdat het gewoon een matige avonturen-film is.
Zo'n end credit scene belooft weinig goeds. Willen we deze karakters nog een keertje zien dan op zoek naar andere monsters?

Op zich weet de film af en toe te vermaken met wat actie en wat humor hoewel meestal erg flauw.

Ik kan er nog net aan een 5 uit persen omdat ik een goed humeur heb.