Kong: Skull Island (2017)

We don't belong here

Heerlijk afwisselend monsteravontuur met overdonderend camerawerk.
play

6,4 details

  • 118 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
  • China
  • Vietnam
118 Min Verenigde Staten

Het jaar is 1973. Ergens op de wereld ligt een wonderlijk eiland, onaangeraakt door de mens - een land, omhuld in mysteries en waar mythes heersen. Als de geheime organisatie Monarch deze bestemming identificeert als de oorsprong van een mysterieuze nieuwe supersoort, lanceert ze een expeditie om de geheimen te ontrafelen. Wat ze op Skull Island vinden, gaat voorbij alle menselijke ervaringen. Een exotisch paradijs van wonderen en terreur, waar flora en fauna samengegaan zijn tot een Eden van buitenaardse junglewezens. Terwijl de ene groep strijdt om te ontsnappen, verklaart de andere oorlog tegen Kong. We ontdekken dat deze machtige aap zich midden in een strijd voor de heerschappij over het eiland bevindt, een strijd waarbij enkel de sterksten overleefd en waarbij Kong het opneemt tegen de roofdieren die zijn soort uitroeiden. Gedreven door wraak, wordt Kong een kracht van de natuur, die strijdt om zijn plek op de troon van het meest machtige beest op het eiland.

Regie
Jordan Vogt-Roberts
Cast
Samuel L. Jackson, Brie Larson, Tom Hiddleston, John Goodman, John C. Reilly, Toby Kebbell, Shea Whigham, Terry Notary, John Ortiz, Thomas Mann, Jason Mitchell, Corey Hawkins, Marc Evan Jackson, Eugene Cordero, Will Brittain, Toshiko Onizawa, Tian Jing, John West Jr., Kevin Kent, Vivienne Taylor, Jiaoying Liang.
Release
09.03.2017
Release NL
09.03.2017
Release DVD
12.07.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Jordan Vogt-Roberts | Cast: Tom Hiddleston (James Conrad), Brie Larson (Mason Weaver), John C. Reilly (Hank Marlow), Samuel L. Jackson (Preston Packard), e.a. | Speelduur: 118 minuten | Jaar: 2017

Een interessante ontwikkeling in Hollywood. In plaats van veilig te spelen door een ervaren regisseur te vragen voor de nieuwste peperdure monsterfilms, krijgen veelbelovende talenten de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Met Kong: Skull Island is het voor de derde keer een jonge succesvolle arthousemaker die de regie in handen mag nemen.

Jordan Vogt-Roberts heet hij en je kunt hem hooguit kennen van The Kings of Summer, een charmant coming-of-agedrama dat lovend werd ontvangen op het Sundance Film Festival maar hier in Nederland nooit officieel werd uitgebracht. Niet veel bekender werd Colin Trevorrows eigenzinnige komedie Safety Not Guaranteed, dat later zijn ticket bleek naar de regiestoel van kaskraker Jurassic World. En dan is er nog Gareth Edwards, die creativiteit toonde met het lage budget van zijn scifi-drama Monsters en vervolgens mocht tekenen voor de remake van Godzilla.

alle artikelen (43)

Kong: Skull Island Nieuwsberichten

Laatste reacties

vangelier

"...Ik heb hem in 4Dx gekeken in Dubai. Dat was wel echt een hele vette ervaring en daar leende deze fil......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Kong: Skull Island

acties