De brute openingsscène 'Kong: Skull Island' die werd afgekeurd

De brute openingsscène 'Kong: Skull Island' die werd afgekeurd

Regisseur wilde indrukwekkende knipoog naar Peter Jacksons film.

Voor wie Kong: Skull Island of een van de trailers heeft gezien, weet dat de King Kong uit de film van regisseur Jordan Vogt-Roberts enorm groot is en dat de film niet het originele verhaal vertelt over het bekende filmmonster. Vogt-Roberts had een indrukwekkend alternatief begin in gedachte, maar mocht deze niet uitvoeren.

In gesprek met Empire gaf de regisseur de details prijs:

"Over het alternatieve begin dat ik pitchte, zei de studio: 'Nee, je bent gek. Dat kun je niet doen!' Het is de Tweede Wereldoorlog, een volledig leger komt aan op een strand. Ze vermoorden elkaar en opeens komt er een enorme aap, die veel lijkt op de aap uit de laatste King Kong-film, uit het oerwoud. En die vermoorden ze. De aap is dood. En dan denk je van, 'wacht effe, hebben ze nou King Kong gedood?' En dan hoor je een schreeuw en zie je een veel groter beest, de echte King Kong. Dat is de alternatieve versie van mij om een bericht af te geven dat dit een King Kong-film is die je nog nooit hebt gezien. De studio zei dus dat ik dat niet kon maken."

Dit brutere begin voor Skull Island zou inderdaad een hoop indruk hebben gemaakt. Nu opent de film overigens ook met een scène die zich afspeelt tijdens WOII. We zien hoe de jonge Lt. Hank Marlow voor het eerst oog in oog komt te staan met King Kong. Dit is uiteraard een betere introductie voor het verhaal.

Ondertussen draait Skull Island al even in de bioscoop. Wereldwijd staat de goed ontvangen actiefilm op zo'n $260 miljoen omzet.



NieuwsFilm

meest populair