Algemeen

De brute openingsscène 'Kong: Skull Island' die werd afgekeurd

Regisseur wilde indrukwekkende knipoog naar Peter Jacksons film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 10:55 in Algemeen
Voor wie Kong: Skull Island of een van de trailers heeft gezien, weet dat de King Kong uit de film van regisseur Jordan Vogt-Roberts enorm groot is en dat de film niet het originele verhaal vertelt over het bekende filmmonster. Vogt-Roberts had een indrukwekkend alternatief begin in gedachte, maar mocht deze niet uitvoeren.

In gesprek met Empire gaf de regisseur de details prijs:

"Over het alternatieve begin dat ik pitchte, zei de studio: 'Nee, je bent gek. Dat kun je niet doen!' Het is de Tweede Wereldoorlog, een volledig leger komt aan op een strand. Ze vermoorden elkaar en opeens komt er een enorme aap, die veel lijkt op de aap uit de laatste King Kong-film, uit het oerwoud. En die vermoorden ze. De aap is dood. En dan denk je van, 'wacht effe, hebben ze nou King Kong gedood?' En dan hoor je een schreeuw en zie je een veel groter beest, de echte King Kong. Dat is de alternatieve versie van mij om een bericht af te geven dat dit een King Kong-film is die je nog nooit hebt gezien. De studio zei dus dat ik dat niet kon maken."

Dit brutere begin voor Skull Island zou inderdaad een hoop indruk hebben gemaakt. Nu opent de film overigens ook met een scène die zich afspeelt tijdens WOII. We zien hoe de jonge Lt. Hank Marlow voor het eerst oog in oog komt te staan met King Kong. Dit is uiteraard een betere introductie voor het verhaal.

Ondertussen draait Skull Island al even in de bioscoop. Wereldwijd staat de goed ontvangen actiefilm op zo'n $260 miljoen omzet.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

"dat kun je niet maken" dacht ik dat het te bruut zou zijn. Maar hij kon het dus niet maken tegenover Peter Jackson. En dat snap ik wel weer.

Master Of Films

Avatar

Hoe zit nou het die andere alternatieve scene. Die ene waar Kong geen okselhaar heeft.

Kamajiisama

Avatar

@Master of Films....,die is "geknipt".

Ereptile

Avatar

@Master, ik begreep dat er commentaar was op de kleuren van het okselhaar van Kong. Daarom is het inderdaad geknipt.

Master Of Films

Avatar

:(
Zo zonde. Komt allemaal door SWJ. Die internet mafkezen hebben altijd wat te zeiken. Ze moeten met hun eigen apen bemoeien. #LeaveKongAlone #IkWilKongZonderOkselhaarCleanAndShaven

Waar is de Partij voor de Dieren waarneer je ze nodig hebt. #MarianneThiemeMoetKongBeschermen

ridjieddo

Avatar

Lekker spoilen zo Filmtotaal, thanks

Goku32

Avatar

Jammer want dat klinkt wel als een vette opening van de film. Maar het is goed gekomen met Skull eiland

benjamin

Avatar

ridjieddo "Lekker spoilen zo Filmtotaal, thanks"
Is het nu ook spoilen als je zegt wat er gebeurt in de film?

nieuwslaatste nieuws

meest populair