The Night Before (2015)

Three wise men. One wild Christmas.

Een amusante toevoeging aan de categorie familieonvriendelijke kerstfilms.
play

6,0 details

  • 101 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Drie jeugdvrienden komen elk jaar op kerstavond samen om helemaal los te gaan. Nu ze echt volwassen dreigen te worden, gaat het drietal nog eenmaal op zoek naar de heilige graal onder de kerstfeestjes.

Alt titel
X-Mas
Regie
Jonathan Levine
Cast
Miley Cyrus, James Franco, Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anthony Mackie, Michael Shannon, Tracy Morgan, Lizzy Caplan, Mindy Kaling, Kanye West, Ilana Glazer, Jillian Bell, Lorraine Toussaint, Aly Mang, Nathan Fielder, Dennise Renae Larson, Aaron Hill, Kamal Angelo Bolden, Theodora Woolley, Natalie Knepp, Heléne Yorke, Darrie Lawrence.
Release
25.11.2015
Release NL
03.12.2015
Release DVD
12.04.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Jonathan Levine | Cast: Joseph Gordon-Levitt (Ethan), Seth Rogen (Isaac), Anthony Mackie (Chris), Lizzy Caplan (Diana), Jillian Bell (Betsy), Mindy Kaling (Sarah), Michael Shannon (Mr. Green), Ilana Glazer (Rebecca), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015

Op negentienjarige leeftijd verliest Ethan beide ouders in een auto-ongeluk. Gelukkig heeft hij twee goede vrienden aan zijn zijde die ervoor zorgen dat hij er niet alleen voor komt te staan. Op kerstavond nemen zij hem mee op stap om zijn sores te verdrinken. Het wordt een gedenkwaardige nacht met foute kersttruien, knallende karaokehits, veel drank en meligheid. Een traditie is geboren, en sindsdien loopt kerstavond steevast uit op een zuipfestijn. Zodra het drietal echter de dertig gepasseerd is, begint het jaarlijkse ritueel langzaam maar zeker tot een einde te komen. Als afsluiter besluiten ze er nog één keer een legendarische avond van te maken.

Het is het vaste recept voor de gemiddelde 'bromance'-komedie. Een of meerdere vrienden beginnen volwassen te worden en zo stilletjes aan genoeg te krijgen van al het gelanterfant, terwijl de ander nog steeds blijft hangen in zijn oude gewoontes. Zo is Ethan op zijn dertigste nog steeds single en leiden zijn muzikale ambities tot weinig succes, terwijl Chris zojuist een doorbraak maakt als topsporter en Isaac getrouwd is met een baby op komst. Aanvankelijk lijkt het dan ook op een tam avondje uit te lopen, totdat Ethan per toeval in het bezit komt van drie kaartjes voor het legendarische Nutcracka-bal. Alsof dat nog niet genoeg is om de boel op gang te krijgen, stuurt Isaacs vrouw haar man met een flinke verzameling drugs de deur uit.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The Night Before Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Night Before

acties