Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows (2016)

Brawl with Bebop. Run with Rocksteady.

Reviews (2)

Roeltje

Avatar

Deze film neemt zichzelf totaal niet serieus. Het is echt een belachelijke film, maar wel ontzettend vermakelijk. De humor van de turtles (en sommige bijkarakters) is oprecht goed. Het tempo is hoog, de verhaallijn dendert door en de film is alleen maar bezig met het bieden van vermaak. Meer niet. Er wordt geen poging gedaan om een diep verhaal te vertellen met een film over gemuteerde schildpadden en dit waardeer ik. Het eerste deel vind ik persoonlijk iets beter, maar ik heb me goed vermaakt met dit deel. Als er een derde komt zal ik daar zeker ook heen gaan voor een portie vermaak.

7/10

Scheerzeep

Avatar

'TEENAGE MUTANT NINJA TURTELS: OUT OF THE SHADOWS' is een aan actie overladen film zonder al te veel gemeende diepgang. De door Dave Green regiseerde avonturenfilm is in vergelijking met zijn voorganger op het goede pad, maar het is maar de vraag of het bioscoopbezoek waard is en of je niet beter in je schild kunt blijven. Weet Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows te overtuigen?

Wie zich niet bekommert over een sterk, uitgediept en inhoudelijk verhaal, kan gerust met een gerust hart naar de door Transformers-frontman Michael Bay geproduceerde film gaan. Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows voldoet namelijk aan geen een van die punten: sommige verhaallijnen die nog enigszins diepgang en innerlijke confrontates proberen te leveren, worden dikwijls snel afgeserveerd en hebben zo dan ook maar weinig betekenis.Vaak betreft dit ook simpele, standaard zaken als 'acceptatie van de buitenwereld' en een typisch gevalletje 'je bent goed zoals je bent'.

Het is misschien wel een van de wijsheden van rioolrat en meester Splinter: bij een dergelijke film als Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows hoeft het gestreefde steengoede plot ook niet centraal te staan. Centraal in deze sequel op de schildpaddenfilm uit 2012 staan kleurrijke, spetterende actie en leuke, maar af en toe té flauwe humor. Vooral een scène waarbij de Turtle-broeders een wrattenzwijn en neushoorn achter na zitten boven het tropisch regenwoud van Brazilië is een goed uitgedachte scène die letterlijk van het doek afspat.

Het zijn zulke momenten die Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows tot een vermakelijke film maken. Deze entertainmentvolle fan-service film blinkt uit waarin hij uit moet blinken. Zij zullen deze film dan ook zeker niet in de shaduw laten staan. De speelduur van deze Nickelodeon-superheldenfilm is prima: er is genoeg ruimte voor de Turtles om hun beste ninja-kunstjes en -moves te laten zien.

Nu is het nog tijd voor een geschikte regisseur en producer die dat ook kunnen bereiken met deze gedateerde, maar nog immers wereldwijd geliefde en veel bekeken materie! Hopelijk heeft een ander productieteam meer in zijn schild dan deze matige, maar leuke Teenage Mutant Ninja Turtles-film. Krang!

7 van de 10 punten
hetgeen staat voor/gelijk is aan 3,5 ster