Hungry Hearts

Hungry Hearts (2014)

6,4 details

  • 16 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Italië
  • Verenigde Staten
16 Min Italië

De relatie van een stelletje, dat elkaar per ongeluk in New York City ontmoet, komt onder druk te staan als de omstandigheden hen ertoe dwingen een keuze tussen leven en dood te maken.

Regie
Saverio Costanzo
Cast
Roberta Maxwell, Katherine O'Sullivan, Jake Weber, David Aaron Baker, Victor Williams, Alba Rohrwacher, Al Roffe, Natalie Gold, Adam Driver, Toshiko Onizawa, Dennis Rees, Ginger Kearns, Cristina J. Huie, Jason Selvig, Geisha Otero.
Release
30.08.2014
Release NL
23.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Saverio Costanzo | Cast: Adam Driver (Jude), Alba Rohrwacher (Mina), Roberta Maxwell (Anne), Jake Weber (Dr. Bill) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2014

Het is een van grootste nachtmerries die een alleenstaande man zich kan voorstellen. Net wanneer Jude de wc van een Chinees restaurant wil verlaten na een grote boodschap te hebben gedaan, loopt hij tegen de vrouw van zijn dromen aan. Alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt de deur naar het restaurant ook nog eens klem te zitten, waardoor hij en de Italiaanse schone Mina opgesloten zitten in de penetrante lucht van de veel te kleine toiletruimte. Als kijker zijn we minutenlang getuige van wat misschien wel de meest ongemakkelijke 'meet cute' uit de filmgeschiedenis is. Wonder boven wonder slaat er toch een vonk over tussen de twee. Hoewel de toon op dat moment nog luchtig is, typeert de openingsscène al gelijk het claustrofobische gevoel van de rest van de film.

Vervolgens gaat het snel tussen Jude en Mina. Het tweetal raakt stapelverliefd en de gebruikelijke stappen binnen een serieuze relatie kunnen niet lang uitblijven. Samenwonen, een huwelijk en een baby. Vanaf de geboorte van hun zoon begint de film van Saverio Costanzo (De Eenzaamheid van de Priemgetallen) langzaam van toon te veranderen. Het kind is ongezond dun en wil maar niet aankomen, terwijl de Italiaanse moeder er wel erg ongebruikelijke theorieën over opvoeding en gezondheid op nahoudt. Zo weigert ze bijvoorbeeld maandenlang om het jongetje een stap buiten het krappe appartement te laten en verbiedt ze nadrukkelijk om het kind vlees te laten eten. Al gauw ontstaat er een gevoel van wantrouwen tussen de ouders, waarbij het continu de vraag is hoever de moeder zal durven te gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Hungry Hearts Nieuwsberichten