You're Not You (2014)

Life is measured in moments that leave you breathless.

Een goed bedoelde maar vlakke verfilming van Michelle Wildgens roman over de spierziekte ALS.
play

6,6 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
102 Min Verenigde Staten

Een beroemde pianiste krijgt op een dag te horen dat ze aan ALS lijdt. Daarom huurt ze een stuurloze en egocentrische studente in om haar bij te staan. Deze onconventionele verstandhouding blijkt voor beide dames op den duur een positieve ervaring te zijn.

Regie
George C. Wolfe
Cast
Hilary Swank, Josh Duhamel, Marcia Gay Harden, Ernie Hudson, Ali Larter, Emmy Rossum, Loretta Devine, Julian McMahon, Stephanie Beatriz, Jason Ritter, Mike Doyle, Andrea Savage, Gareth Williams, Gerald Downey, Erin Chenoweth.
Release
27.09.2014
Release NL
18.12.2014
Release DVD
14.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: George C. Wolfe | Cast: Hilary Swank (Kate), Emmy Rossum (Bec), Josh Duhamel (Evan), Marcia Gay Harden (Elizabeth), Ali Larter (Keely), Julian McMahon (Liam), Jason Ritter (Will) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2014

Er viel dit jaar niet aan te ontkomen: de Ice Bucket Challenge. De actie, bedoeld om aandacht te vragen voor de spierziekte ALS, werd een wereldwijde rage. Filmsterren, atleten, en eigenlijk al je Facebookvrienden deden er aan mee. Menig tijdlijn slibde dicht van de filmpjes, maar het resulteerde in een wereldwijd bewustzijn van de ongeneeslijke ziekte. Al in 2006 verscheen Michelle Wildgens roman ‘You’re Not You’, over een jonge vrouw die met dezelfde aandoening kampt. Het boek was een succes en werd voornamelijk geprezen om zijn openhartigheid rondom dit moeilijke onderwerp. Ook actrice Hilary Swank werd gegrepen door het verhaal en zette zich in voor een verfilming. Daarbij nam ze ook de hoofdrol op zich.

Swank speelt klassiek pianiste Kate, die op haar vijfendertigste de diagnose ALS krijgt. Op haar verjaardag lijkt een gevallen bord een onschuldig ongelukje, maar een gemiste noot op de piano is voor haar een teken aan de wand. Anderhalf jaar later is haar situatie sterk verslechterd. De pas zesendertig jarige Kate loopt met een rollator en heeft hulp nodig bij alledaagse dingen als naar het toilet gaan, douchen en aankleden. Haar man Evan helpt haar daar plichtsgetrouw bij, maar kan wel wat extra hulp gebruiken. Kates keuze valt op de jonge studente Bec. Evan moet niets hebben van de chaotische en onervaren flapuit, maar Kate ziet iets speciaals in haar.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

You're Not You Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Moet zeggen dat ik na 10 a 15 minuten wel weg wilde zappen. Ben toch blijven kijken en gaandeweg beg......"

Tarkus

"...Ik vond dit wel een redelijk goede film. Tragisch verhaal evenwel. Goede vertolkingen van de ganse......"

You're Not You

acties