War Dogs (2016)

Money, corruption and the American dream

Oorlog is big business voor wapenhandelaars Miles Teller en Jonah Hill.
play

6,4 details

  • 114 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Thriller
  • Oorlog
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
114 Min Verenigde Staten

Twee 'stoners' wonen in Miami en groeien uit tot welvarende wapenhandelaren. Ze hebben zelfs een contract van $300 miljoen om wapens te leveren aan een partij in Afghanistan. Ergens klinkt dit als een goede slag, maar ze krijgen ook allerlei problemen binnen en buiten de States. Ze komen erachter dat ze teveel hooi op hun vork hebben genomen.

Regie
Todd Phillips
Cast
Ana de Armas, Bradley Cooper, Jonah Hill, Miles Teller, Kevin Pollak, Edson Jean, Shaun Toub, Daniel Berson, Said Faraj, Eddie Jemison, Aaron Lustig, Barry Livingston, JB Blanc, Dan Bilzerian, Roman Mitichyan, Gregg Weiner, Brenda Koo, Ashley Spillers, Barbra Roylance, Nicole Chauvet, Lucas Di Medio, Bryan Chesters, Ashli Haynes, Maegan Vogel, Courtney Hope Turner, Max Daniels, Maria F. Blanco, Mehdi Merali, Lita Lopez, Valentina Lucia Faltoni, Jeff Pierre, Gabriela Alvarez, David Packouz, Steve Lantz, Trevor Keveloh, Julian Sergi, Damion Johnson, Bethuel Fletcher.
Release
11.03.2016
Release NL
18.08.2016
Release DVD
21.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Todd Phillips | Cast: Miles Teller (David Packouz), Jonah Hill (Efraim Diveroli), Ana de Armas (Iz), Bradley Cooper (Henry Girard), Kevin Pollak (Ralph Slutzky) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2016

”Oorlog is een economie,” laat Miles Teller in de openingsminuten aan de kijker weten. “Eenieder die iets anders beweert zit ook in het complot, of is simpelweg een idioot.” Degenen die dit spelletje het beste doorhebben zijn de zogenaamde ‘War Dogs’, opportunistische zakenmannen die veilig thuis achter hun laptop stinkend rijk worden door als tussenpersonen verschillende legers van wapentuig te voorzien. Het klinkt haast te gek voor woorden, maar in 2007 stampten David Packouz en Efraim Diveroli er een lucratieve handel mee uit de grond en gebruikten die om de Amerikaanse overheid voor miljoenen dollars op te lichten. Ze waren pas halverwege de twintig. Het leidde tot een spraakmakend stuk in de Rolling Stone, dat vervolgens door Todd Phillips bewerkt werd tot een bioscoopverfilming.

David (Miles Teller) is een jonge masseur met een gebrek aan richting in zijn leven. Wanneer hij net zijn spaargeld heeft verkwist aan een falende handel in beddengoed en zijn vriendin zwanger blijkt te zijn, biedt zijn oude jeugdvriend Efraim (Jonah Hill) een uitkomst: een bloeiende online handel in wapenuitrusting. Door via een obscure overheidswebsite te bieden op wapens en deze vervolgens door te verkopen kan grof geld verdiend worden, wat zij vervolgens weer uit kunnen geven aan drugs en dure kleding.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

War Dogs Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

MovieMazzter

"...een lekkere film die makkelijk wegkijkt. Prima acteerwerk van Jonah Hill en Miles Teller. Het verhaa......"