Unlocked

Unlocked (2017)

To stop the terror. They must fight the conspiracy.

Spannende spionagethriller, ondanks de clichés en voorspelbare wendingen.
play

5,6 details

  • 98 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigd Koninkrijk

Een CIA-agent verschaft zonder het te weten informatie aan terroristen en moet vervolgens in een race tegen de klok een chemische aanval op Londen zien te voorkomen.

Regie
Michael Apted
Cast
Michael Douglas, John Malkovich, Toni Collette, Raffaello Degruttola, Orlando Bloom, Brian Caspe, Noomi Rapace, Michael Epp, Lee Nicholas Harris, Adelayo Adedayo, Mohammed Ali, Makram Khoury, Jessica Boone, Akshay Kumar, Emilio Aniba, Philip Brodie, David Bowles, Adam Horton, Aymen Hamdouchi, Tosin Cole, Kevin Shen, Dan Bradford, Tom Reed.
Release
05.05.2017
Release NL
04.05.2017
Release DVD
22.09.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Michael Apted | Cast: Noomi Rapace (Alice Racine), Orlando Bloom (Jack Alcott), Toni Collette (Emily Knowles), Michael Douglas (Eric Lasch), John Malkovich (Bob Hunter), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2017

Unlocked probeert twee uitersten van de spionagefilm met elkaar te verenigen. Aan de ene kant is er de serieuze toon en de poging de actualiteit van de strijd tegen terrorisme te reflecteren. Aan de andere kant is er een afgezaagd plot vol clichés en voorspelbare wendingen, dat vooral geïnspireerd lijkt door de fantasiewereld van de Mission: Impossible-reeks. Dat regisseur Michael Apted er nog in slaagt van deze tegenstrijdige impulsen een spannende thriller te maken is knap. Maar wie zal zich aan het eind van de zomer nog herinneren dat Unlocked bestond?

Noomi Rapace speelt Alice Racine, een ondervrager van de CIA in Londen. Zij faalde om een fictieve aanslag in Parijs (die in de film vóór de werkelijke aanslagen plaatsvond) te voorkomen en heeft daarom haar metier achter zich gelaten. Door omstandigheden moet ze haar oude werk weer oppakken. Vanaf dat moment volgen de plotwendingen elkaar in hoog tempo op en is vooral duidelijk dat Alice in een konijnenhol is getrokken waar ze niet meer weet wie te vertrouwen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Unlocked Nieuwsberichten