Blu-ray review 'Unlocked' - grootse cast in standaard actiethriller

Blu-ray review 'Unlocked' - grootse cast in standaard actiethriller

Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich en Michael Douglas.

Regie: Michael Apted | Cast: Noomi Rapace (Alice Racine), Orlando Bloom (Jack Alcott), Toni Collette (Emily Knowles), Michael Douglas (Eric Lasch), John Malkovich (Bob Hunter), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: 04.05.2017 | Recensie: 3 sterren

Van The World Is Not Enough-regisseur Michael Apted verscheen eerder dit jaar de dertien in een dozijn-actiethriller Unlocked. Het grote voordeel van de film is dat deze rollen heeft voor grote namen, zoals Noomi Rapace, Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich en Michael Douglas. Een prima affiche dus. Het leverde echter geen doorslaand succes op. De film verscheen niet in de States in de bioscoop en de wereldwijde opbrengst bleek behoorlijk matig.

In het zeer wisselend ontvangen Unlocked (FT Stercijfer = 5,5) heeft Alice Racine een terroristische aanslag in Parijs overleefd en legt ze haar werk als CIA-agent neer. Tegen haar eigen wil in wordt ze weer opgeroepen, ditmaal om een terreurverdachte te ondervragen. Tijdens het verhoor komt Alice erachter dat ze erin is geluisd en zonder het te weten heeft ze geheime informatie verschaft aan gevaarlijke terroristen. In een bloedstollende race tegen de klok moet ze een chemische aanval op Londen zien te voorkomen.

Dutch FilmWorks bracht Unlocked, goed voor een kleine $3,5 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 2750077674434 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De Blu-ray schijf van Unlocked zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt gelijk de taalselectie in beeld. Daarna volgen het logo van Dutch FilmWorks, de kijkwijzer (12 jaar) en de trailers van The Hitman's Bodyguard, Logan Lucky en Security. Via het hoofdmenu is er toegang tot de film en de extra's.

Beeld

Dutch FilmWorks levert een nette schijf af van deze redelijke productie. De scherpte oogt doorgaans degelijk met een wat vlakke kleurstelling, iets dat uiteraard ook bedoeld kan zijn door de filmmakers. Door de mooie dieptewerking en het filmische geheel vallen de lichte gebreken niet enorm op. Prima beeldkwaliteit voor een gemiddelde wegkijkfilm.

Geluid

Stephen Barton, bekend van zijn werk aan Kingdom of Heaven en Gone, Baby Gone, werd aangetrokken om de muziek aan te leveren. En dit is hem aardig gelukt. Via de standaard DTS-HD 5.1 geluidtrack komt de redelijk subtiele audio prima uit de speakers. De surround effects zijn niet enorm nabewerkt en dat levert wat dat betreft een wat vlak geheel op. Desondanks netjes.

Bonusmateriaal

Dutch FilmWorks levert zowaar wat bonusmateriaal mee. Nice! Het betreft een Behind the Scenes-featurette waarin verschillende acteurs zoals Noomi Rapace en Orlando Bloom en regisseur Michael Apted aan het woord komen. Er zijn heel veel beelden van achter de schermen. Op zich een nog best redelijke featurette, met de nodige details.

Snel tussendoortje; nette schijf

Unlocked is in basis niet meer dan een standaard actiethriller, met een paar bekende namen. Toch weet de film te vermaken en de film kan zich nog best meten met bijvoorbeeld het recente magere blockbuster Jason Bourne. Verder is het meer het type film dat tegenwoordig direct op schijf verschijnt en dat verklaart de magere opbrengst in de wereldwijde bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair