6,9 details

  • 106 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • China

1999, Noord-China. In een klein stadje worden in een gruwelijke vondst meerdere lijken gevonden. Meerdere agenten komen om en eentje raakt gewond bij een poging de moordenaar te pakken. Zhang Zili, de overlevende agent, wordt geschorst en gaat aan de slag in een fabriek. Vijf jaar later is er weer een reeks moorden en is het aan hem de zaak op te lossen.

Alt titel
Bai ri yan huo
Regie
Yi'nan Diao
Cast
Wang Jinchun, Fan Liao, Lunmei Kwai, Xuebing Wang, Ailei Yu.
Release
11.06.2014
Release NL
08.01.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Diao Yi'nan | Cast: Fan Liao (Zhang Zili), Lun Mei Gwei (Wu Zhizhen), Xuebing Wang (Liang Zhijun), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2014

Moordmysteries zijn van alle tijden, culturen en plekken. In China bestaan er al detectiveverhalen sinds de dertiende eeuw. Black Coal is een modern Chinees moordmysterie, inclusief detective die het probeert op te lossen. Weliswaar niets nieuws onder de zon, maar de uitvoering is grotendeels bevredigend. Hier en daar is deze hedendaagse filmnoirthriller zelfs spannend, maar op een paar aardige vondsten na voegt Black Coal echter weinig toe aan het moordmysterie/detectivegenre. Daar kunnen ook de Gouden Beer (voor beste film) en de Zilveren Beer voor beste acteur op de Berlinale van 2014 niets aan veranderen.

Black Coal begint meteen met één van die vondsten die wel tot de verbeelding spreken. In de openingsscène worden in verscheidene koolmijnen in een bepaalde regio van China lichaamsdelen gevonden. De manier waarop langzaam duidelijk wordt wat er in de witte pakketjes zit, die afsteken tegen de zwarte kool, is een voorbode van de langzame spanningsopbouw die het verhaal luister bijzet. Deze gebeurtenis speelt zich af in 1999. Eén van de beste scènes van de film volgt daarna in 2004. De detective die zonder succes de moord onderzocht, is vijf jaar later aan lager wal geraakt en een alcoholistische beveiligingsbeambte geworden. Op weg naar zijn werk is hij zo dronken dat hij naast zijn motor langs de weg is gaan liggen. Een arme man op een veel goedkopere scooter komt langs, helpt hem overeind en gaat er prompt met de dure motor vandoor.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Black Coal Thin Ice

acties