A Most Violent Year (2014)

The result is never in question, just the path you take to get there.

Subtiel en tot het einde toe spannend psychologisch misdaaddrama over de keerzijde van de American dream. Van de regisseur van Margin Call en All is Lost.
play

7,4 details

  • 125 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
125 Min Verenigde Staten

Het is de winter van 1981, een van de meest gewelddadige jaren die New York ooit heeft meegemaakt. We kijken mee met een immigrantenfamilie die een graantje van de 'American dream' probeert mee te pikken, maar zaken als geweld, verwaarlozing en corruptie zorgen ervoor dat ze alles dreigen kwijt te raken.

Regie
J.C. Chandor
Cast
Jessica Chastain, Oscar Isaac, David Oyelowo, Albert Brooks, Christopher Abbott, Matthew Maher, Elyes Gabel, Glenn Fleshler, Ashley Williams, Daisy Tahan, Jerry Adler, Jimmy Palumbo, Lorna Pruce, Quinn Meyers, Chester Jones III.
Release
31.12.2014
Release NL
12.02.2015
Release DVD
09.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: J.C. Chandor | Cast: Oscar Isaac (Abel Morales), Jessica Chastain (Anna Morales), Albert Brooks (Andrew Walsh), David Oyelowo (A.D.A. Lawrence), Alessandro Nivola (Peter Forente), Elyes Gabel (Julian), Catalina Sandino Moreno (Luisa), e.a. | Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2014

In Margin Call wanhopen Kevin Spacey en zijn medebankiers om de onvermijdelijke ineenstorting van de financiële wereld, All is Lost toont de doodsstrijd van solozeiler Robert Redford. Scenarist-regisseur J.C. Chandor laat zijn personages afstevenen op een onafwendbaar noodlot. In zijn debuut is het de beurskrach, in zijn opvolger een zinkende zeilboot op volle zee. Nagelbijtende spanning, ook in zijn nieuwste film, maar op deze spanning is moeilijker de vinger te leggen. Er is dat continue unheimische gevoel dat er iets staat te gebeuren. In A Most Violent Year schuilt het gevaar in zowel dé onbekende als hét onbekende.

Het is 1981, het meest gewelddadige jaar uit de geschiedenis van de stad New York. Misdaad en moord zijn aan de orde van de dag en zowel in de zakenwereld als in de politiek tiert corruptie welig. Abel Morales krijgt met beide te maken wanneer hij zijn familiebedrijf wil uitbreiden door het naastgelegen industrieterrein van Joodse concurrenten te kopen. De grootste gok uit zijn carrière en zeer risicovol omdat hij belooft het geld, dat hij niet heeft, binnen dertig dagen bij elkaar te hebben. Abel Morales runt samen met zijn vrouw Anna een bedrijf in stookolie, overgenomen van Anna’s maffiose vader. Abel is het schoolvoorbeeld van de American dream: een immigrant die het door hard werken en een tomeloze ambitie tot directeur heeft geschopt. Maar als hij op het punt staat zijn handtekening te zetten, krijgt hij bezoek van de officier van justitie die vastberaden is hem te betrappen op fraude en belastingontduiking. Zijn personeel wordt aangevallen, zijn vrachtwagens worden gekaapt en Abel staat ’s nachts in eigen huis oog in oog met een gewapende indringer. Zijn rivalen, de maffia, de Joden zelf? Wie erachter zit weet Abel niet en hoe hij daarachter komt ook niet. Hoe het te stoppen evenmin.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

A Most Violent Year Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

rebel1984

"...Goede cast! Zeer goede film! Het verhaal was inderdaad traag maar vond ik voor deze film zeker geen......"

Tarkus

"...Goede cast, maar een saai verhaal. De film duurt eindeloos lang, zo lijkt het toch, door de traaghe......"

A Most Violent Year

acties