The 9th Life of Louis Drax (2016)

Unlock the Mystery

Fantasie maakt plaats voor harde realiteit in een ongemakkelijke mix van genres.
play

5,4 details

  • 108 Min
  • Thriller
  • Mystery
  • Canada
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
108 Min Canada

Wanneer een knul wonderbaarlijk genoeg een groot ongeluk overleeft, wordt er een onderzoek naar de vader ingesteld. Dornan speelt de psycholoog van de jongen, die ontdekt dat er dingen aan de hand zijn die voorbijgaan aan de realiteit.

Regie
Alexandre Aja
Cast
Jamie Dornan, Aaron Paul, Oliver Platt, Sarah Gadon, Barbara Hershey, Molly Parker, Michael Adamthwaite, Terry Chen, Julian Wadham, Nels Lennarson, Jane McGregor, Anjali Jay, Alex Zahara, Fiona Vroom, Luke Camilleri, Randi Lynne, Aiden Longworth, John Hainsworth, Lina Roessler, Goldie Hoffman, Dakota Guppy, Spencer Drever, Beckham Skodje, Adam Abrams.
Release
01.01.2015
Release NL
10.11.2016
Release DVD
26.04.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexandre Aja | Cast: Jamie Dornan (Dr. Pascal,) Sarah Gadon (Natalie), Aaron Paul (Peter Drax), Aiden Longworth (Louis Drax), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2016

Met The 9th Life of Louis Drax lijkt Alexandre Aja een waardige opvolger voor zijn zonderlinge Horns voor ogen gehad te hebben. In die bizarre film trok hij alles uit de kast in een gitzwarte, gothic komedie die de regels van de fantasy en horror aan zijn laars lapte. Goed nieuws voor de genrefans die er wel om konden lachen, want Aja tracht dus nu hetzelfde te bewerkstelligen. Het probleem is echter dat aan de basis van The 9th Life of Louis Drax een bloedserieus en beladen thema staat, dat zich maar moeilijk leent voor alle fantastische opsmuk waarmee Aja het serveert. Wat begint als een licht en komisch jongensavontuur, ontspoort hoe langer hoe meer in een duister relaas over slechte ouders, psychisch trauma en een dodelijke drang naar aandacht, waarbij Aja's mentaliteit van 'kijk-deze-malligheid-eens' volkomen misplaatst voelt.

De Louis Drax uit de titel is een negenjarig jochie dat de pech had in coma te raken na een val van een klif. Dat klinkt onfortuinlijk, maar is voor Louis slechts het zoveelste ongeluk in zijn korte bestaan. Die pech begon naar eigen zeggen al bij zijn geboorte en heeft zich sindsdien geuit in een reeks voorvallen die elk ander kind niet overleefd zou hebben. Nu lijkt ook voor Louis de grens bereikt, want het lukt hem niet om uit zijn coma te stappen. Dat geeft hem echter de gelegenheid om te observeren hoe zijn omgeving reageert op zijn toestand. Na het voorval is een onderzoek in gang gezet om te beoordelen of er opzet bij zijn ongeluk in het spel was. Alle sporen wijzen naar zijn sindsdien verdwenen vader. Ondertussen grient zijn beeldschone moeder aan zijn zijde, wat de aandacht trekt van de onwaarschijnlijk aantrekkelijke arts die Louis' curieuze geval bestudeert. Want dat er met het joch en zijn ouders veel meer aan de hand is dan een jammerlijk afgelopen picknick, laat zich snel raden.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

The 9th Life of Louis Drax Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The 9th Life of Louis Drax

acties