Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet
Zijn moeder is er dan misschien niet, Jean heeft wel een levendige fantasie.
play

4,7 details

  • 75 Min
  • Animatie
  • Frankrijk
  • Luxemburg
75 Min Frankrijk

De 6-jarige Jean gaat voor het eerst naar school en maakt allerlei nieuwe dingen mee. Ondertussen weet hij nog steeds niet waar zijn moeder is gebleven. Tot zijn buurmeisje hem de geheime kaarten voorleest die zijn moeder stuurt uit verre landen. Jean fantaseert er spannende avonturen bij, maar hoe zit het nu echt...?

Alt titel
Ma maman est en Amérique, elle a rencontré Buffalo Bill
Regie
Marc Boreal
Thibaut Chatel
Cast
Julie Depardieu, Yves Barsacq, Evelyne Grandjean, Marc Lavoine, Alexandre Aubry, Boris Rehlinger, Sylvie Genty, Tom Trouffier, Alice Orsat, Théo Benhamour, Anatole Lebon, Laurent Morteau, Natacha Muller, Vincent Violette.
Release
11.06.2013
Release NL
11.02.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Marc Boréal en Thibaut Chatel | Cast (stemmen): Valentijn Banga (Jean), Olivier Banga (Paul), Marieke de Kruiff (Yvette), e.a. | Speelduur: 75 minuten | Jaar: 2013

De krokusvakantie staat weer voor de deur, een populaire tijd om met de kinderen een warme bioscoopzaal op te zoeken. Daar wordt zoals gewoonlijk rekening mee gehouden in de programmering. Naast de familiefilms die onlangs al verschenen, komen er deze week nog drie nieuwe bij. Van Big Hero 6, Paddington en Mijn Mama is In Amerika en Ze Heeft Buffalo Bill Ontmoet lijkt die laatste op het oog de meest geschikte voor de kleinste kinderen. Maar in feite is het de minst toegankelijke van de drie.

Met een zesjarig hoofdpersoontje, een versimpelde en klassiek aandoende animatiestijl en een makkelijk te volgen verhaal, mikt deze kinderfilm duidelijk op een jonge doelgroep. De spanning van de eerste schooldag komt aan bod, de levendige fantasie tijdens buitenspelen en de zinderende strijd om knikkers. Leuke scènes voor de kleine kijkers, maar de basis van dit verhaal is misschien wat aan de zware kant.

videotrailers & clips