Trippel Trappel Dierensinterklaas (2014)

The most beautiful gift is friendship

Origineel en liefdevol gemaakt kinderavontuur. Zo kan een Sinterklaasfilm dus ook zijn.
play

6,5 details

  • 65 Min
  • Animatie
  • Nederland
  • België
65 Min Nederland

Een klein fretje gaat samen met twee vriendjes, Kari de kanarie en Takie de wandelende tak, op pad om te regelen dat de dieren hun eigen Sinterklaasfeest krijgen. Ze hebben haast, want het is al bijna pakjesavond als ze vertrekken met de verlanglijstjes van al hun vrienden. Dankzij de DierenPiet en Sinterklaas krijgen ze de kans hun wens te vervullen.

Regie
Paco Vink
Albert 't Hooft
Cast
Georgina Verbaan, Hans Somers, Kasper van Kooten, Bartho Braat, Reinder van der Naalt, Reinder van der Naalt.
Release
08.10.2014
Release NL
08.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Paco Vink | Cast (stemmen): Hans Somers (Fret), Reinder van der Naalt (Takkie), Georgina Verbaan (Kari), Kasper van Kooten (Rat), e.a. | Speelduur: 65 minuten | Jaar: 2014

Een naderende 5 december is voor de Nederlandse film vaak een slecht teken. Ieder jaar weer hetzelfde liedje: verschillende avonturen rondom het Sinterklaasfeest verschijnen in de bioscopen, de een nog zoutelozer en goedkoper gemaakt dan de ander. Bij gebrek aan beter slikken kinderen het allemaal voor zoete koek. Maar dit jaar moet dat anders gaan worden. Trippel Trappel: Dierensinterklaas voelt als een verademing. Deze kinderfilm is gemaakt met zichtbare liefde.

Een liefde voor animatie in de eerste plaats. De makers hebben teruggegrepen op het oude Disney, met een handgetekende stijl, dieren als personages en vrolijke liedjes in kleurrijke intermezzo’s. Regelmatig roept dat de sfeer van klassiekers op, ook omdat de makers elementen uit verschillende films over hebben genomen. Niet door een verhaal gemakzuchtig te kopiëren, maar met visuele verwijzingen. Dieren in Trippel Trappel lijken meer dan eens op Disneyfiguren uit films als de Aristokatten en Lady en de Vagebond, en het grote hol van een rijke rat heeft wel wat weg van de grot in Aladdin.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trippel Trappel Dierensinterklaas

acties