Suicide Squad (2016)

Justice has a bad side.

De slechteriken strijken over hun gitzwarte hart en verenigen zich om het vergaan van de wereld te voorkomen. Grote namen en veel gestoorde gekken.
play

5,4 details

  • 123 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
  • Canada

Suicide Squad volgt op de gebeurtenissen in Batman v Superman: Dawn of Justice en speelt zich af in een wereld zonder Superman, waarin de regering probeert te bepalen hoe het om moet gaan met de eventuele komst van een buitenaards wezen met snode plannen. De meedogenloze inlichtenofficier Amanda Waller (Viola Davis) biedt aan om de ergste criminelen van de samenleving te rekruteren: de criminelen met dodelijke vaardigheden en bovenmenselijke krachten. Haar eerste doelwit: de bezeten archeoloog June Moone/Enchantress (Cara Delevigne). Als Midway City bedreigd wordt door een krachtige mythische vijand, krijgt Wallers plan groen licht. Ze sluit een deal met het complete team van gevangenen: Deadshot (Will Smith) krijgt zijn rechten terug, Harley (Margot Robbie) uit haar kooi bevrijd, Diablo (Jay Hernandez) stapt uit zijn brandveilige cel, Boomerang (Jai Courtney) en Slipknot (Adam Beach) krijgen de wapens waar ze hun naam aan ontlenen terug en Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) komt uit het moeras. De enige voorwaarde is deze: Gehoorzaam of ga dood. Dit wordt strikt gehandhaafd door leider Rick Flag (Joel Kinneman), de samoerai Katana (Karen Fukuhara) en natuurlijk de explosieve apparaten – ontwikkeld door Wayne Enterprises – die in hun nek zitten. De aankomst van de getatoeëerde megacrimineel The Joker (Jared Leto) uit Gotham City zou de missie echter kunnen verdoemen, dankzij zijn plan om herenigd te worden met zijn ware liefde, Harley.

Regie
David Ayer
Cast
Will Smith, Margot Robbie, Ben Affleck, Ezra Miller, Jared Leto, Cara Delevingne, Scott Eastwood, Viola Davis, Joel Kinnaman, David Harbour, Jai Courtney, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Common, Jay Hernandez, Ike Barinholtz, Robert B. Kennedy, Adam Beach, Robin Atkin Downes, Karen Fukuhara, Ted Whittall, James McGowan, Alex Meraz, Bambadjan Bamba, Jaime FitzSimons, Christopher Dyson, Billy Otis, Shailyn Pierre-Dixon.
Release
03.08.2016
Release NL
04.08.2016
Release DVD
03.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: David Ayer | Cast: Will Smith (Floyd Lawton/Deadshot), Jared Leto (Joker), Margot Robbie (Harleen Quinzel/Harley Quinn), Viola Davis (Amanda Waller), Joel Kinnaman (Rick Flag), Cara Delevigne (June Moone/Enchantress), Jai Courtney (Digger Harkness/Boomerang), Jay Hernandez (Chato Santana/El Diablo) Adewale Akinnuoye-Agbaje (Waylon Jones/Killer Croc), Karen Fukuhara (Tatsu Yamashiro/Katana), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2016

Het doel heiligt de middelen. Er is geen volkje dat dit zo letterlijk opvat als de Amerikanen. Zo kan het gebeuren dat – met een vingertje wijzend naar het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet (het recht op wapenbezit) – een Texaanse student een vuurwapen de collegezaal in mag nemen. Een iets nobeler doel dan de vrijheid tot zelfbescherming wordt gediend in de DC-verfilming Suicide Squad moge duidelijk zijn. Al is het hoofd van een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie nogal vaag over welk doel ze nastreeft. Deze Amanda Waller prevelt iets over nationale en mondiale veiligheid en bescherming tegen terroristen. Waar hebben we dit eerder gehoord? Een concrete vijand is nog niet voorhanden als een vastberaden en bikkelharde Waller door haar kaartenbak met superschurken bladert. Maar een legertje slechteriken bestaande uit huurmoordenaars en andere psychopaten komt wellicht goed van pas als er serieuze wereldbedreigende stront aan de knikker is. In ruil voor strafvermindering gooit Waller, die net als vertolkster Viola Davis wel van een risico houdt, schijnbaar achteloos de gevangenisdeuren open. Maar hoe betrouwbaar is een clubje criminelen en zijn ze wel in de hand te houden?

Na het tegenvallende, veel te langdradige Batman v Superman: Dawn of Justice is Suicide Squad het derde hoofdstuk in het Extended Universe van stripboer DC. Het vormt bovendien de opmaat voor Justice League van volgend jaar, waarin superhelden samen de strijd tegen het kwaad aangaan. Zo op papier is het best een prikkelend gegeven om juist de boefjes een hoger doel na te laten jagen. Omdat er zo veel te vertellen valt over de achtergrond van de schurken ontkomt regisseur David Ayer niet aan het afwerken van hun achtergrondverhaaltjes. Al is het maar omdat de formule waarbinnen hij moet opereren dit nu eenmaal dicteert. We maken kennis met de trefzekere huurmoordenaar Deadshot, die door Batman in de bak is gegooid en we eigenlijk ‘Dadshot’ moeten noemen omdat hij slappe knieën krijgt zodra zijn dochter in beeld komt. Dan is er nog de Joker en zijn liefje Harley Quinn die ooit zijn psychiater was maar nu als een knotsgekke groupie achter hem aan dribbelt. Het team wordt aangevuld door onder andere een Australische bankrover met een boemerang, een licht ontvlambaar volgetatoeëerd bendelid, een superschurk met een reptielenhuid en een Japanse zwaardkunstenares. Het zooitje ongeregeld wordt aangestuurd door Rick Flag, die de orders van Waller uitvoert.

videotrailers & clips

alle artikelen (198)

Suicide Squad Nieuwsberichten