Recensie

Suicide Squad (2016)

De slechteriken strijken over hun gitzwarte hart en verenigen zich om het vergaan van de wereld te voorkomen. Grote namen en veel gestoorde gekken.

door Arjan Welles om 23:41 in RECENSIES
Suicide Squad poster
Regie: David Ayer | Cast: Will Smith (Floyd Lawton/Deadshot), Jared Leto (Joker), Margot Robbie (Harleen Quinzel/Harley Quinn), Viola Davis (Amanda Waller), Joel Kinnaman (Rick Flag), Cara Delevigne (June Moone/Enchantress), Jai Courtney (Digger Harkness/Boomerang), Jay Hernandez (Chato Santana/El Diablo) Adewale Akinnuoye-Agbaje (Waylon Jones/Killer Croc), Karen Fukuhara (Tatsu Yamashiro/Katana), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2016

Het doel heiligt de middelen. Er is geen volkje dat dit zo letterlijk opvat als de Amerikanen. Zo kan het gebeuren dat – met een vingertje wijzend naar het tweede amendement van de Amerikaanse grondwet (het recht op wapenbezit) – een Texaanse student een vuurwapen de collegezaal in mag nemen. Een iets nobeler doel dan de vrijheid tot zelfbescherming wordt gediend in de DC-verfilming Suicide Squad moge duidelijk zijn. Al is het hoofd van een geheime Amerikaanse overheidsorganisatie nogal vaag over welk doel ze nastreeft. Deze Amanda Waller prevelt iets over nationale en mondiale veiligheid en bescherming tegen terroristen. Waar hebben we dit eerder gehoord? Een concrete vijand is nog niet voorhanden als een vastberaden en bikkelharde Waller door haar kaartenbak met superschurken bladert. Maar een legertje slechteriken bestaande uit huurmoordenaars en andere psychopaten komt wellicht goed van pas als er serieuze wereldbedreigende stront aan de knikker is. In ruil voor strafvermindering gooit Waller, die net als vertolkster Viola Davis wel van een risico houdt, schijnbaar achteloos de gevangenisdeuren open. Maar hoe betrouwbaar is een clubje criminelen en zijn ze wel in de hand te houden?

Na het tegenvallende, veel te langdradige Batman v Superman: Dawn of Justice is Suicide Squad het derde hoofdstuk in het Extended Universe van stripboer DC. Het vormt bovendien de opmaat voor Justice League van volgend jaar, waarin superhelden samen de strijd tegen het kwaad aangaan. Zo op papier is het best een prikkelend gegeven om juist de boefjes een hoger doel na te laten jagen. Omdat er zo veel te vertellen valt over de achtergrond van de schurken ontkomt regisseur David Ayer niet aan het afwerken van hun achtergrondverhaaltjes. Al is het maar omdat de formule waarbinnen hij moet opereren dit nu eenmaal dicteert. We maken kennis met de trefzekere huurmoordenaar Deadshot, die door Batman in de bak is gegooid en we eigenlijk ‘Dadshot’ moeten noemen omdat hij slappe knieën krijgt zodra zijn dochter in beeld komt. Dan is er nog de Joker en zijn liefje Harley Quinn die ooit zijn psychiater was maar nu als een knotsgekke groupie achter hem aan dribbelt. Het team wordt aangevuld door onder andere een Australische bankrover met een boemerang, een licht ontvlambaar volgetatoeëerd bendelid, een superschurk met een reptielenhuid en een Japanse zwaardkunstenares. Het zooitje ongeregeld wordt aangestuurd door Rick Flag, die de orders van Waller uitvoert.

Veel tijd gaat op aan introductie en opmaat. Op momenten ontstaat een mogelijk interessante dynamiek tussen de verschillende foute ego’s, maar je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat Ayer er met zijn eigen scenario meer uit had kunnen halen. De neuzen staan opvallend vaak dezelfde kant op. Als de introducties, met name over hoe de stouterds gepakt zijn en wat ze allemaal op hun kerfstok hebben, achter de rug zijn en de helft van een aan Guardians of the Galaxy refererende hippe soundtrack al voorbij is gerold, kan er eindelijk wat actie komen. Grootste troef in dit opwarmertje is Jared Leto’s Joker. De acteur heeft de schier onmogelijke taak om de rol van Heath Ledger te doen vergeten. Leto maakt van zijn personage een gangsterbaas die bijna verzuipt in coole situaties en die heel wat van zich aflacht. Het is de acteur te prijzen dat hij zijn eigen invulling aan het personage heeft weten te geven, maar het is hier toch vooral een eendimensionale stripfiguur en niet zo’n geraffineerde psychopaat als Ledger wist neer te zetten. Zodra Leto het scherm met Margot Robbie deelt houdt hij de aandacht langer vast. Robbie is in de rol van Harley Quinn een onvoorspelbaar gestoord wijf dat zich enkel in overdadige superlatieven laat omschrijven. Schaars, maar treffend zijn de momenten waarop Quinn haar masker laat vallen en haar kwetsbaarheid toont. Waren er maar meer ex-bajesklanten die wat meer facetten van hun persoonlijkheid lieten zien. De beschermende vader in Deadshot komt nog het dichtst in de buurt, maar dit draait herhaaldelijk op teleurstellingen en zoetsappigheden uit.

Tijdens de langgerekte aanloop maken we ook kennis met het liefje van Rick Flag, archeologe June Moone die bezeten raakt van een eeuwenoude Zuid-Amerikaanse geest. Zodra ze deze aanroept verandert ze in de Enchantress, een duistere demon met bovennatuurlijke krachten die niet misplaatst zou zijn in een Japanse horrorfilm. Deze plotlijn maakt de weg vrij voor de finale, waarbij de visueel overdonderende Enchantress ook nog eens hulp inroept. Actrice annex model Cara Delevigne verliest als de Enchantress veel krediet in de slotscènes, waarin ze de overtreffende trap van over de top neerzet en ook nog eens overschakelt op een onheilspellend echoënd Brits accent. Het zijn de aanloop naar de finale en de makkelijke oplossingen die Ayer presenteert waarbij Suicide Squad op zijn gat valt. Het potentieel aan interessante personages weet niet alle creatieve snaren te beroeren en het gebrek aan karakterontwikkeling en –uitdieping gaat in een door speciale effecten en bulderende geluidssalvo’s gedomineerde finale tegenstaan. De lol bij de cast en makers spat ervan af, maar dat is niet genoeg om twee uur mee te vullen, laat staan de rasechte genrefanaat tevreden te stellen.

49 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

movieboy

Avatar

Ik heb hem zojuist bekeken in de cinema en dit is mijn persoonlijke mening.

Ik heb spijt dat ik 'hoge verwachtingen' had voor de film. Na het bekijken van de film bleek het in mijn ogen een 'goede' film te zijn en niet zozeer een 'topper' (jammer genoeg).

Jammer genoeg zag ik te weinig van The Joker, dit zal waarschijnlijk komen omdat hij een grotere rol zal hebben in The Batman en waarbij de focus gevestigd wordt op the suicide squad (obvious). Zonder de 'leidingsfiguur' will smith (deathshot) zou de film geen 'goede' beoordeling gekregen hebben van mij. Hij was in mijn ogen de held van de film en de rest van de squad was vrij matig. Ze zullen dit hoogstwaarschijnlijk beter doen in de toekomst (hoop ik toch).

- De film was een leuke popcorn vermaak, maar niet meteen iets voor in de cinema (mijn mening).
- BvS was veel beter Smiley face
- Het was grappig (sommige momenten)

Het is meer een film om de leden voor te stellen in de DC universe, so yeah.. meer een voorstelling en wa actie (matig) + jokes.

Mijn beoordeling:
6/10

Dinomite

Avatar

Ik vind het wel erg jammer om te lezen dat deze film niet zo goed is als ie had kunnen (moeten?) zijn.
Ik ga er zeker nog heen maar wel met bijgestelde verwachtingen. Ik was er echt van overtuigd dat deze film beter zou zijn dan ie blijkbaar is.

movieboy

Avatar

Dinomite "Ik vind het wel erg jammer om te lezen dat deze film niet zo goed is als ie had kunnen (moeten?) zijn.
Ik ga er zeker nog heen maar wel met bijgestelde verwachtingen. Ik was er echt van overtuigd dat deze film beter zou zijn dan ie blijkbaar is."


Zeker niet slecht, maar ook niet de beste :/ Het is een goede film en meer is het niet. Laat je niet beinvloeden door de meningen van anderen en ga er zelf heen Smiley face misschien dat jij de film wel super vindt!

PRIME

Avatar

Als je een intro begint met het afzeiken van BvS, dan vraag ik me af of dit de juiste recensent was.

Anyhoo, ik heb hem net gezien. Snap werkelijk waar de reviews niet.

Leuke film met een eigen verhaal, die hier en daar teased naar wat er kan komen. Beetje a la guardians idd. Joker eendimensionaal? Het is geen film over hem. Hij zit er gewoon af en toe in en die scenes zijn echt fantastisch.

Gewoon zelf kijken mensen!

Ed Crane

Avatar

Benieuwd of dit ook een gevalletje is waarbij er een meer dan mormaal te verwachten hoeveelheid materiaal uit geknipt is om aan de eisen van de studio te voldoen of dat dit gewoon (zo goed als) de door Ayer geprefereerde cut is.

Frietgezicht

Avatar

PRIME "Als je een intro begint met het afzeiken van BvS, dan vraag ik me af of dit de juiste recensent was.

"


Juist wel. Als hij begon met dat het een fantastische film was en een instant klassieker hadden we deze recensie juist met een korreltje zout moeten nemen. Hij bewijst even dat hij Batman VS Superman op waarde wist te schatten dus kunnen we de tekst erna serieus nemen.

kidcassidy

Avatar

Wat een irritant slechte review is dit zeg. Telkens die verkleinwoorden. Was dit echt nodig ja? Ben je taaltechnisch niet sterk genoeg om het op een andere manier uit te drukken, zoek dan ander werk! Enige wat ik nog kan begrijpen zijn de 3 sterren. De film is niet perfect dus kun je leven met zo'n score, echter haal je dat totaal niet uit de review zelf. Hoe kom jij bij die 3 sterren? Wat heeft jou besloten dit aantal te geven? Op basis van de tekst hierboven kom ik niet uit bij die 3 sterren in ieder geval.

OprahPossum

Avatar

Heb hem gisteren gezien en vond het echt nog een zeer genietbare film, hij was niet perfect, maar de levendige acteerprestaties en interactie tussen de acteurs maakten dat ik de fouten onmiddellijk vergat.
Ik was ook zeer aangenaam verrast door Viola Davis (Amanda Waller)
Luister niet te veel naar de critics en ga vooral zelf je mening vormen.
Ik geef hem zeker een 7.5/10

Xenolicker

Avatar

Goeie trailer van gezien!

23VDV23

Avatar

kidcassidy "Wat een irritant slechte review is dit zeg. Telkens die verkleinwoorden. Was dit echt nodig ja? Ben je taaltechnisch niet sterk genoeg om het op een andere manier uit te drukken, zoek dan ander werk! Enige wat ik nog kan begrijpen zijn de 3 sterren. De film is niet perfect dus kun je leven met zo'n score, echter haal je dat totaal niet uit de review zelf. Hoe kom jij bij die 3 sterren? Wat heeft jou besloten dit aantal te geven? Op basis van de tekst hierboven kom ik niet uit bij die 3 sterren in ieder geval."


Ach, een bijzonder kritische noot aanslaan maar dan toch 3 sterren geeft zegt mij dan toch vooral dat ondanks de film wel nog het bezoeken waard is. Dat vind ik alweer een stuk genuanceerder dan die recensenten die de film maar 1 of 2 sterren geven en in de conclusie compleet afkraken, maar tussen de regels door wel nog genoeg positiefs noemen.

PRIME

Avatar

Frietgezicht "Juist wel. Als hij begon met dat het een fantastische film was en een instant klassieker hadden we deze recensie juist met een korreltje zout moeten nemen. Hij bewijst even dat hij Batman VS Superman op waarde wist te schatten dus kunnen we de tekst erna serieus nemen."


Of je laat zien dat je weer aan het janken bent als recensent over Batman V Superman waarmee je aan mij laat zien dat je niet echt neutraal kan kijken naar de film.

Scheerzeep

Avatar

PRIME "Of je laat zien dat je weer aan het janken bent als recensent over Batman V Superman waarmee je aan mij laat zien dat je niet echt neutraal kan kijken naar de film."


Hij (de recensent) geeft in één zin de algemene consensus over Batman v Superman weer, én dan ben je gelijk niet meer neutraal? Iedereen ziet dat daar verder niks mee bedoeld wordt en dat het gewoon als opstapje dient om zijn verhaal over Suicide Squad te introduceren. Verder staan er genoeg inhoudelijke argumenten in, weliswaar niet allemaal even sterk onderbouwd, die de conclusie van de recensent rechtvaardigen. Want ook hier geldt weer dat de algemene consensus prima wordt verwoord. Er is genoeg neutraliteit dus.

Shifty777

Avatar

Niks mis met deze recensie. Voor mij duidelijk verwoord en onderbouwt. Natuurlijk had ik ook gehoopt dat dit een 4 à 5 sterren film zou worden, maar na de negatieve berichten van gisteren ben ik blij dat hij er tenminste drie krijgt hier. Ik ga een van de komende dagen en hoop dat ik mij vermaak!

J3II3

Avatar

De taalkeuze van deze recensent vindt ik erg denigrerend lijken wat automatisch erg arrogant overkomt.

ridjieddo

Avatar

J3II3 "De taalkeuze van deze recensent vindt ik erg denigrerend lijken wat automatisch erg arrogant overkomt."


+1, veel te overdreven ook

23VDV23

Avatar

J3II3 "De taalkeuze van deze recensent vindt ik erg denigrerend lijken wat automatisch erg arrogant overkomt."


Ik vind ook dat er doorgaans bij de DC films vaak de focus op het negatieve ligt en heb dat bij andere artikelen niet onder stoelen of banken geschoven, maar in dezen vind ik het eigenlijk wel meevallen. Mede door het toch gewoon positieve eindoordeel. Er mag gewoon kritiek worden gegeven, daar zijn recensenten voor. Denigrerend vind ik het niet. Ja, er worden overwegend meer negatieve zaken benoemd, maar toch vooral met de insteek dat het gewoon nog wat beter had gekund. Het eindoordeel is positief, dus al met al vind ik dit een vrij evenwichtige en genuanceerde recensie.

J3II3

Avatar

23VDV23 "Ik vind ook dat er doorgaans bij de DC films vaak de focus op het negatieve ligt en heb dat bij andere artikelen niet onder stoelen of banken geschoven, maar in dezen vind ik het eigenlijk wel meevallen. Mede door het toch gewoon positieve eindoordeel. Er mag gewoon kritiek worden gegeven, daar zijn recensenten voor. Denigrerend vind ik het niet. Ja, er worden overwegend meer negatieve zaken benoemd, maar toch vooral met de insteek dat het gewoon nog wat beter had gekund. Het eindoordeel is positief, dus al met al vind ik dit een vrij evenwichtige en genuanceerde recensie."


De inhoud is inderdaad OK, ik doelde op de taalkeuze die niet prettig overkomt.

benjamin

Avatar

23VDV23 "Het eindoordeel is positief, dus al met al vind ik dit een vrij evenwichtige en genuanceerde recensie."
Maar ik snap niet genoeg hoe het eindoordeel plots de doorslaggevende factor is geworden. Waarom is een positieve score met aandacht voor minpunten evenwichtig en genuanceerd maar zou een negatieve score met aandacht voor pluspunten dat dan weer niet zijn?

SanneWinchester

Avatar

De ene recensie is slechter dan de andere, daarom weet ik niet goed wat ik moet gaan verwachten. zelf had ik bij het zien van de trailers al een slecht voorgevoel, ze deden me totaal niks terwijl het concept van de film juist erg goed kan uitpakken.
ik hoop dat het gaat meevallen maar ik vrees voor het ergste. wel fijn om te lezen dat mensen die hem al gezien hebben het niet zo heel slecht vonden!

Ed Crane

Avatar

Ga nou niet de recensent aanvallen, mensen. Dat is een beetje pathetisch.

SunChaser

Avatar

BvS was langdradig, daar heeft de recensent helemaal gelijk in, het viel tegen, er was amper versus in de film, dus sja. Deze film heeft niet voor niks 33 op rt

geertvdheide

Avatar

Ed Crane "Benieuwd of dit ook een gevalletje is waarbij er een meer dan mormaal te verwachten hoeveelheid materiaal uit geknipt is om aan de eisen van de studio te voldoen of dat dit gewoon (zo goed als) de door Ayer geprefereerde cut is."

Het schijnt dat de film behoorlijk is aangepast met zowel editing als reshoots. Warner Brothers heeft zaken reactief bijgesteld na de matige ontvangst van BvS, de feedback uit focus testing (testpubliek) en het feit dat de eerste trailer van Suicide Squad niet goed aansloot op de toon van de film zoals die in eerste instantie gemonteerd was (de film schijnt dus te zijn aangepast op de eerste trailer). David Ayer's versie is vrij ingrijpend veranderd, maar van zijn eerste versie is ook niet te zeggen of die veel beter was. Ayer had maar 6 weken om het script te schrijven door de haastige planning.
(bron)

Al met al blijkt toch telkens dat WB erg angstig en reactief te werk gaat in de hoop de juiste snaar te raken bij het grote publiek, en daarmee creëren ze films die te veel proberen te doen, hun consistentie en flow verliezen, en waarbij de originele visie van de schrijver / regisseur gemakkelijk opzij gezet wordt. Natuurlijk gebeurt dit tot op zekere hoogte bij alle grote studiofilms, maar bij WB/DC lijkt dit vrij ver te gaan, en al het knipwerk blijft behoorlijk zichtbaar in het eindresultaat waar dat bij andere studio's subtieler gebeurt. Zo gaan karakterverdieping en de rode draad snel verloren in het voordeel van meer wow-momentjes (actie, one-liners). Dat zagen we bij BvS en naar ik lees ook bij Suicide Squad.

Ik ga Suicide Squad alsnog wel kijken, maar waarschijnlijk niet in de bios. Ik hoop echt dat WB/DC zich herpakt, want de potentie is er wel. Misschien hebben ze andere regisseurs nodig, en misschien pakken ze te weinig tijd per film, maar de geldschieters zouden zich vooral wat minder moeten bemoeien met het creatieve proces.

Ed Crane

Avatar

geertvdheide "Het schijnt dat de film behoorlijk is aangepast met zowel editing als reshoots. Warner Brothers heeft zaken reactief bijgesteld na de matige ontvangst van BvS, de feedback uit focus testing (testpubliek) en het feit dat de eerste trailer van Suicide Squad niet goed aansloot op de toon van de film zoals die in eerste instantie gemonteerd was (de film schijnt dus te zijn aangepast op de eerste trailer). David Ayer's versie is vrij ingrijpend veranderd, maar van zijn eerste versie is ook niet te zeggen of die veel beter was. Ayer had maar 6 weken om het script te schrijven door de haastige planning.
(bron)

Al met al blijkt toch telkens dat WB erg angstig en reactief te werk gaat in de hoop de juiste snaar te raken bij het grote publiek, en daarmee creëren ze films die te veel proberen te doen, hun consistentie en flow verliezen, en waarbij de originele visie van de schrijver / regisseur gemakkelijk opzij gezet wordt. Natuurlijk gebeurt dit tot op zekere hoogte bij alle grote studiofilms, maar bij WB/DC lijkt dit vrij ver te gaan, en al het knipwerk blijft behoorlijk zichtbaar in het eindresultaat waar dat bij andere studio's subtieler gebeurt. Zo gaan karakterverdieping en de rode draad snel verloren in het voordeel van meer wow-momentjes (actie, one-liners). Dat zagen we bij BvS en naar ik lees ook bij Suicide Squad.

Ik ga Suicide Squad alsnog wel kijken, maar waarschijnlijk niet in de bios. Ik hoop echt dat WB/DC zich herpakt, want de potentie is er wel. Misschien hebben ze andere regisseurs nodig, en misschien pakken ze te weinig tijd per film, maar de geldschieters zouden zich vooral wat minder moeten bemoeien met het creatieve proces."


M.a.w. breng Ayers versie uit op BluRay.

Het loopt wel lomp zo. Snyders cut van BvS wordt duidelijk beter ontvangen dan de bioscoopversie. Die slecht ontvangen bioscoopversie was het product van de studio. En dan is de oplossing van de studio om hun 'merk' te verbeteren door... wederom enorm in te grijpen en de regisseur te overrulen. Dat soort lui leert het nooit :| Zal me niks verbazen als ze nu weer zenuwachtig worden en hun grote plan is om ook in te grijpen en Wonder Woman naar eigen inzichten te 'verbeteren'.

Ja, kan nooit lang duren voordat er een petitie gestart wordt om Ayers versie uit te brengen Smiley face Kan 'ie meteen R-rated zijn.

Frietgezicht

Avatar

Deze recensent durft niet meer op te komen dagen op de FT-meeting bij de gayparade zaterdag.

23VDV23

Avatar

Ed Crane "M.a.w. breng Ayers versie uit op BluRay.

Het loopt wel lomp zo. Snyders cut van BvS wordt duidelijk beter ontvangen dan de bioscoopversie. Die slecht ontvangen bioscoopversie was het product van de studio. En dan is de oplossing van de studio om hun 'merk' te verbeteren door... wederom enorm in te grijpen en de regisseur te overrulen. Dat soort lui leert het nooit :| Zal me niks verbazen als ze nu weer zenuwachtig worden en hun grote plan is om ook in te grijpen en Wonder Woman naar eigen inzichten te 'verbeteren'.

Ja, kan nooit lang duren voordat er een petitie gestart wordt om Ayers versie uit te brengen Smiley face Kan 'ie meteen R-rated zijn."


Ach, ergens vind ik het dan altijd ook wel weer interessant om te zien dat zo'n film door velen achteraf opeens beter wordt gewaardeerd. Totaal niet te vergelijken natuurlijk, één van de eerste gevallen waar dit bij gebeurde was Blade Runner. Het publiek bleef weg. Wilde (begin jaren '80) liever naar 'minder zware' blockbusters als Indiana Jones, E.T. en Star Wars. De studio trachtte dit vooraf nog te redden door de versie van Ridley Scott aan te passen naar een versie die minder aan de eigen interpretatie overliet en dat mocht niet baten. Pas járen later werd de film plotseling herondekt en alsnog gewaardeerd. Andere tijdsgeest, andere behoeftes bij het publiek. Nou mogen deze DC films de schoenen van Blade Runner nog niet poetsen, maar ik sta er niet van te kijken als over een jaar of 10, als er dus misschien ook her en der wat meer director's cuts verschijnen, de waardering plotseling wat groter is.

PRIME

Avatar

En toch moet ik zeggen dat ik me niet in de negativiteit kan vinden. Ik snap niet per se waarom critici het verhaal te rommelig vinden, aangezien het bijna wel 80% minder subplots heeft dan BvS.

Ook het commentaar dat de slechterik maf zou zijn, is een loos argument als je het hebt over een film waarin een gast eruit ziet als een krokodil.


Ik heb altijd het idee dat de films een beetje verkeerd worden geinterpreteerd, maar misschien ligt dat aan mij.

PRIME

Avatar

Ed Crane "Ga nou niet de recensent aanvallen, mensen. Dat is een beetje pathetisch."


Een recensent is niet meteen onschendbaar.

geertvdheide

Avatar

Ed Crane "M.a.w. breng Ayers versie uit op BluRay.

Het loopt wel lomp zo. Snyders cut van BvS wordt duidelijk beter ontvangen dan de bioscoopversie. Die slecht ontvangen bioscoopversie was het product van de studio. En dan is de oplossing van de studio om hun 'merk' te verbeteren door... wederom enorm in te grijpen en de regisseur te overrulen. Dat soort lui leert het nooit :| Zal me niks verbazen als ze nu weer zenuwachtig worden en hun grote plan is om ook in te grijpen en Wonder Woman naar eigen inzichten te 'verbeteren'.

Ja, kan nooit lang duren voordat er een petitie gestart wordt om Ayers versie uit te brengen Smiley face Kan 'ie meteen R-rated zijn."

We weten natuurlijk niet of Ayer's eerdere interne versie veel beter was. Zijn eerdere films zijn lang niet allemaal top. Het is gemakkelijk om te denken dat zonder die studio-inmenging er een geweldige film uit zou zijn gekomen, maar dat is niet bekend.

Ik verwacht inderdaad dat Warner Brothers alleen maar meer paniekaanpassingen zal doen in toekomstige films. Dat hangt vooral af van de daling in opbrengsten van Suicide Squad na de eerste week. Dropt deze net zo hard als BvS, dan verwacht ik nog meer inmenging. Het is overduidelijk dat die inmenging niet de oplossing is maar deel van het probleem, maar de studio zal dat wellicht nog niet willen inzien. Ook het verschuiven of schrappen van geplande films zou kunnen.

Een Director's Cut van Suicide Squad is behoorlijk waarschijnlijk. Maar of dat dan precies de eerdere versie van Ayer zal zijn, of een weer anders geknipte versie, is afwachten. Een harde R-rating hoeven we hierbij niet te verwachten, want dat vereist reshoots en nieuwe CGI. Een zachte R-rating zoals bij BvS is waarschijnlijker (met dus iets langere vechtscènes, iets hardere dialogen e.d.).

benjamin

Avatar

Ed Crane "Snyders cut van BvS wordt duidelijk beter ontvangen dan de bioscoopversie. "
Anderzijds vraag ik me dan af hoe die cut zou ontvangen zijn indien die versie direct was uitgebracht in de eerste plaats - sowieso beter maar zou men echt van een goede film spreken terwijl enkele pijnpunten in beide versies aanwezig zijn?

Steve-O

Avatar

Weer erg jammer dat WB zo nodig moest "ingrijpen" na het slechte ontvangst van BvS. Het is overduidelijk dat er heel wat scenes van de Joker uit de film zijn gelaten of zijn ingekort. Sterker nog, volgens mij hebben ze zowat al zijn scenes ingekort. Zou kunnen zijn omdat hij gewoonweg te eng was geweest en ze een R rating hadden gekregen van de MPAA en dat willen ze natuurlijk niet. TDK was hier in Nederland 16+ terwijl die in de VS toch een PG13 rating kreeg. Nu weet ik dat Suicide Squad hier 12+ is maar het had me niks verbaast als die hier ook 16+ was geweest had de Joker zijn originele grotere rol gehad. Volgens mij moet dit ook een domper voor Leto zijn, hij heeft zich helemaal gegeven en veel van zijn werk is er gewoon uitgelaten...

Niet alleen hierom maar ook vanwege een rommelige eerste akte en naar mijn inziens dat er over het algemeen gewoon veel uit de film is gelaten hoop ik diep dat we Ayer's cut op blu-ray krijgen. Of die nou zo gek veel beter is zien we dan wel maar ik weet zeker dat deze versie niet Ayer's originele film is.
Ik blijf het wel fijn vinden dat elke DCEU film vooralsnog zijn eigen toon en look heeft. BvS is ontegenzeggelijk Snyder en hetzelfde kan je zeggen over Ayer's Suicide Squad. Dat dit een vervolg op BvS is en Justice League weer hier op vind ik erg leuk, het verhaal loopt zo logischer door dan het MCU tot zover heeft gedaan.

Al met al heb ik me wel vermaakt. Hoe de personages op elkaar inspeelden was leuk en voor een groot deel voelde de film als origineel aan. Delevingne mag wat mij betreft haar acteer carrière op een zeer laag pitje zetten. Kinnaman en Courtney waren beter dan ik had verwacht. Smith was gewoon goed al vond ik zijn bad guy zijnde niet zo overtuigend als bij alle andere Squad leden, misschien komt dat omdat hij gewoon veel charisma heeft.

SunChaser

Avatar

Voor wie BatvSup verdedigt, Cinemasins heeft een Everything Wrong gemaakt

Hancock

Avatar

PRIME "Als je een intro begint met het afzeiken van BvS, dan vraag ik me af of dit de juiste recensent was.

Anyhoo, ik heb hem net gezien. Snap werkelijk waar de reviews niet.

Leuke film met een eigen verhaal, die hier en daar teased naar wat er kan komen. Beetje a la guardians idd. Joker eendimensionaal? Het is geen film over hem. Hij zit er gewoon af en toe in en die scenes zijn echt fantastisch.

Gewoon zelf kijken mensen!"


Ga ik doen, bedankt :+

Goov25

Avatar

Even flauw doen hoor: :D

J3II3 "De taalkeuze van deze recensent vindt ik erg denigrerend lijken wat automatisch erg arrogant overkomt."

nogal vaag, prevelt iets, stripboer DC, afwerken, 'Dadshot', stouterds
kidcassidy "Wat een irritant slechte review is dit zeg. Telkens die verkleinwoorden."

volkje, vingertje, legertje, clubje, boefjes, achtergrondverhaaltjes, liefje, zooitje ongeregeld, opwarmertje, (nog een keer) liefje

Volgens mij heb ik de onderbouwde argumenten niet genoemd. Hoe dan ook zie ik een patroon, meneer de recensent ;)

Ed Crane

Avatar

PRIME "Een recensent is niet meteen onschendbaar."


Uiteraard.

Frietgezicht

Avatar

SunChaser "Voor wie BatvSup verdedigt, Cinemasins heeft een Everything Wrong gemaakt"


Ja want die kritiek slaat ergens op. Begint al met kritiek op opening credits bij elke film en ze maken die dingen ook van goede films.

Ed Crane

Avatar

benjamin "Anderzijds vraag ik me dan af hoe die cut zou ontvangen zijn indien die versie direct was uitgebracht in de eerste plaats - sowieso beter maar zou men echt van een goede film spreken terwijl enkele pijnpunten in beide versies aanwezig zijn?"
.

In ieder geval iets beter denk ik. Een deel van de klachten bij de bioscoopversie hadden te maken met laten we het 'objectieve minpunten' noemen: duidelijk slechte pacing, chaos en fragmentatie, onuitgewerkte dingen, onlogica etc. die het gevolg waren van het aan gort knippen van de film, want gewoon voor iedereen duidelijk was. Dat is gewoon een incompetentie, logisch en terecht dat de film daar op werd aangevallen (ook door mij toen).

Maar ik heb niet de illusie dat de Ultimate Cut heel positief ontvangen zou zijn hoor, dat houdt sowieso het type film al tegen, dat er meteen al voor zorgt dat de ontvangst gemend is hoe goed 'ie ook in z'n soort zou zijn, de meningen verdeeld. De duistere, meer serieuze, niet-happy-go-lucky superheldenfilm heeft dat nu eenmaal (tenzij het de Dark Knight-trilogy is die meer een veredelde James Bond-film is en zoveel mogelijk van het superheldengenre uit de weg lijkt te willen gaan). Als zelfs Watchmen toen 'ie uitkwam rotten was, zelfs Blade en Blade II rotten zijn dan moge dat duidelijk zijn. Mbt filmcritici blijven het inherent veredelde cultfilms.

Roeltje

Avatar

3 sterren is voldoende. Batman v Superman werd ook niet goed ontvangen door critici, terwijl ik dat ook een erg goede film vond. Ik ben benieuwd, zal er over een week heen gaan in D-BOX. Smiley face

23VDV23

Avatar

Ed Crane ".

In ieder geval iets beter denk ik. Een deel van de klachten bij de bioscoopversie hadden te maken met laten we het 'objectieve minpunten' noemen: duidelijk slechte pacing, chaos en fragmentatie, onuitgewerkte dingen, onlogica etc. die het gevolg waren van het aan gort knippen van de film, want gewoon voor iedereen duidelijk was. Dat is gewoon een incompetentie, logisch en terecht dat de film daar op werd aangevallen (ook door mij toen).

Maar ik heb niet de illusie dat de Ultimate Cut heel positief ontvangen zou zijn hoor, dat houdt sowieso het type film al tegen, dat er meteen al voor zorgt dat de ontvangst gemend is hoe goed 'ie ook in z'n soort zou zijn, de meningen verdeeld. De duistere, meer serieuze, niet-happy-go-lucky superheldenfilm heeft dat nu eenmaal (tenzij het de Dark Knight-trilogy is die meer een veredelde James Bond-film is en zoveel mogelijk van het superheldengenre uit de weg lijkt te willen gaan). Als zelfs Watchmen toen 'ie uitkwam rotten was, zelfs Blade en Blade II rotten zijn dan moge dat duidelijk zijn. Mbt filmcritici blijven het inherent veredelde cultfilms."


+1. Je slaat de spijker op z'n kop.

YOLO

Avatar

3 sterren is idd voldoende. Had toch wat meer ingezeten. Zoals Assault on Arkham b.v. dat was een betere Task Force X film. Nog steeds is DC Animated Universe beter dan DC Extended Universe.

benjamin

Avatar

Ed Crane "Maar ik heb niet de illusie dat de Ultimate Cut heel positief ontvangen zou zijn hoor, dat houdt sowieso het type film al tegen, dat er meteen al voor zorgt dat de ontvangst gemend is hoe goed 'ie ook in z'n soort zou zijn, de meningen verdeeld."
Ik heb ook niet echt de indruk dat het overdreven positief zou onthaald zijn, al denk ik dat er ook daarvoor voldoende minpunten aan te halen zijn (Lex en Martha om maar enkele van de meest genoemde te noemen) om een matige ontvangst puur aan de toon te wijten. Maar hoe dan ook was het interessanter geweest zijn mocht er dan rechtstreeks over de film van Snyder gepraat kunnen worden zonder dat er een extra versie was die haast per definitie voor extra minpunten kan zorgen. Al moet ik daar dan wel ergens tegenover plaatsen dat als Snyder zelf al inziet dat hij niet de persoon is die zo'n versie kan releasen (zie het interview waarin hij zegt geen Cameron te zijn) het ergens ook wel een beetje zijn schuld kan genoemd worden dat hij geen gepastere versie aan de studio gaf.

23VDV23

Avatar

Gisteravond gezien. 3 sterren geeft denk ik een prima afspiegeling van de film. Begint veelbelovend, de cast haalt het onderste uit de kan, maar het onevenwichtige scenario dat dus blijkbaar in slechts 6 weken is geschreven en het gekissebis boven de montagetafel hebben naarmate de film vordert steeds meer hun weerslag. In de eerste helft valt nog een heleboel te camoufleren met hippe montagesequenties begeleid onder bekende pop en rock-nummers. Hoewel wat overdadig zijn deze doorgaans nog behoorlijk vermakelijk en bieden ze ruimte voor leuke staaltjes acteerwerk. Er werd genoeg gelachen in de zaal. Ook de ruwere, minder brave stijl ten opzichte van Marvel vind ik persoonlijk ook in deze film (net zoals in BvS) iets behoorlijk positiefs. Juist het feit dat er dan in de tweede helft van de film voor is gekozen om de boel van meer 'binnen de lijntjes' te sturen met een dertien in een dozijn superheldenfilmplot gooit roet in het eten. Er had meer in gezeten, maar er wordt behoorlijk wat potentie voor het DC-universe getoond. Al die recensies van 2 of zelfs 1 ster geven wat mij betreft een vertekend beeld. Als er bij toekomstige projecten vooral wat meer tijd wordt uitgetrokken voor bijvoorbeeld het scenario dan zijn er al een boel problemen 'opgelost'.

MasterTim

Avatar

Zeker wel vermaakt bij deze film. Beter dan bij Batman vs Superman. Saai is het geen seconde en ook niet in het begin als elke schurk wordt geintroduceerd. Dit ervaarde ik ook niet als langgerekt. De vaart blijft er wel aardig in zitten. Wat ik wel jammer vond is dat de groep schurken het vaak en snel met elkaar eens is. Geen echte confrontaties, daar had wat meer in kunnen zitten. Margot Robbie is de ster van de toekomst.

BenjaminC

Avatar

Ik vond alleen het begin van de film tof, de introductie van het team. Daarna vond ik de film niet zoveel aan. Alleen die blonde meid vond ik in het begin leuk en humoristisch maar die grappen vielen erg in herhaling de hele film. Special effects vond ik ook erg nep en slecht. Voor het begin geef ik de film een 8, voor het eind een 2, gemiddeld een 5 dus.

Film en Eten

Avatar

Leuke Film!
Cast : 9/10
Verhaal : 5/10
Vermaak : 7.5/10

J3II3

Avatar

Ondertussen de film gezien.
Gelukkig had ik lage verwachtingen waardoor ik het echt een ontzettend goede/vermakelijke film zit. Boordevol energie dat van het scherm afspat.

Echt een aanrader voor mensen die voor 'simpel' vermaak willen. Afrader voor mensen die voor à la Inception gaan.

DanielPrime9

Avatar

Weet iemand misschien tot wanneer deze film ong draait ik wil er graag in september heen maar heb geen flauw idee of ie dan nog draait

Suiside squad lover

Avatar

Ik hoop echt op een 2e deel met joker en harley quinn maar de zelfde personages moeten ze dan wel spelen als de 2e versie komt moete joker en harley quinn meer scenes krijgen veel . Het gaat gewoon om hun vind ik

SeanDeNiro

Avatar

Wat een nietszeggende rommelige flutfilm.

Suicide Squad

acties