A Girl Walks Home Alone at Night

A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

The first Iranian Vampire Western

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Het minste wat je van deze film kunt zeggen is dat het uniek is - tenzij voor wie af en toe eens een Iraanse hipster vampierenromance bekijkt. De vampier in kwestie is deze keer een jonge vrouw die in het Iraanse Bad City 's nachts ronddwaalt en de andere inwoners in de gaten houdt en op jacht gaat naar bloed.

Het eigenlijke verhaaltje is simpel en draait grotendeels rond de band tussen de jonge vampier en de zoon van een drugsverslaafde die elkaar ontmoeten. Het is dan ook niet de plot die de lof voor deze originele prent veroorzaakt maar de sfeer en het visuele aspect. De zwart-wit beelden maken van Bad City een plaats waar je 's nachts niet direct wil rondlopen en de beelden waarin de vampier andere inwoners volgt blijven je bij en maken de weinige momenten dat de hoektanden ontbloot worden nog sterker.

Deze film is niet voor iedereen weggelegd - zo kan ik me voorstellen dat sommigen het tempo traag zullen vinden waar het voor mij juist leek voorbij te vliegen omdat ik zo mee was in de sfeer die de film neerzet. Wie in de juiste trance komt kan echter volop genieten van beelden en scènes - die op te tonen van White Lies is bijvoorbeeld zo'n straf exemplaar - die zullen bijblijven.